2018-05-21 23:37


Camera Deputaților a RESPINS moțiunea simplă pe JUSTIȚIE initiată de PNL și USR

 |  14:16
Camera Deputaților a RESPINS moțiunea simplă pe JUSTIȚIE initiată de PNL și USR

Deputații au respins miercuri moțiunea simplă pe Justiție, denumită "PSD stăpânul justiției?! Chiar așa...", inițiată de PNL și USR. S-au înregistrat 104 voturi pentru, 162 împotrivă și 7 abțineri.

În moțiune, PNL și USR îi solicitau ministrului Tudorel Toader să nu promoveze în forma prezentată modificările la legile Justiției, susținând că există o "agendă ascunsă", scrie Agerpres.

"În domeniul reformării Justiției, PSD a început actuala guvernare cu stângul. Este încă viu în memorie episodul OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Doar reacția promptă, de la începutul lunii februarie a.c., a societății civile, a multor instituții și organizații profesionale sau neguvernamentale și a opoziției parlamentare a făcut ca acest act normativ să fie abrogat imediat", au precizat semnatarii textul moțiunii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a respins, marți, în plenul Camerei Deputaților, acuzațiile formulate în moțiune. El a spus, referitor la acuzația de lipsă de transparență în inițiativa de modificare a legilor Justiției, că aceste schimbări se impuneau, având în vedere că legislația datează din 2004, dar și o solicitare de actualizare în domeniu venită în 2015 din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-13

TAGURI: motiune, justitie, usr, pnl, camera deputatilor

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
13 Sep 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148
Random imageUltimele stiriApa Nova