2017-01-19 13:00

POLITICA


Camersita din cazul DSK a fost reactivată

 |  18:12
Camersita din cazul DSK a fost reactivată
Camerista care-l acuză pe Dominique Strauss-Kahnde agresiune sexuală a rupt tăcerea acordând interviuri publicaţiilor Newsweekşi ABC. Nafissatou Diallo a încercat să-şi apere imaginea şifonată după o seriede dezvăluiri care i-au pus la îndoială credibilitatea.

Atitudineafemeii a părut una defensivă şi justificativă, cu replici simple şi parcărecitate dintr-un scenariu de teatru. „Vreau să ajungă la închisoare, să ştie căsunt locuri pe lumea asta unde nu poţi să-ţi foloseşti puterea sau banii”,explică femeia motivele pentru care continuă să-şi susţină cauza. Diallo aoferit şi propria sa versiune a evenimentelor. În dimineaţa zilei de 14 mai,camerista l-a găsit gol pe fostul director al FMI în camera sa. „O, Doamne !Îmi pare rău”, a exclamat Diallo. „Nu trebuie să-ţi ceri scuze”, afirmă femeiacă i-a răspuns DSK, care apoi a sărit asupra ei „ca un nebun”, apucând-o desâni. Dar Strauss-Kahn nu a părut deranjat de respingerile cameristei, pe carea gratulat-o cu „eşti foarte frumoasă”, după spusele acesteia. După ce aasigurat-o că nu îşi va pierde locul de muncă, Strauss-Kahn a forţat-o pecameristă să facă sex oral. „Dumnezeu îmi este martor că spun adevărul, dintoată inima”, îşi întăreşte pledoaria femeia.

Eaadmite şi faptul că a făcut mai multe greşeli, printre care exagerarea unuiepisod privind faptul că ar fi fost violată în grup în ţara sa natală. Diallo afost evazivă şi în privinţa unui alt episod care i-a afectat credibilitatea: oconvorbire telefonică cu Amara Tarawally, un bărbat condamnat pentru trafic dedroguri, care a depus sume de bani în contul său. Camerista a vorbit cu acestala puţin timp după presupusul atac, în dialectul Fulani. „Nu te teme, tipulăsta e plin de bani. Ştiu ce fac”, i-ar fi spus aceasta, însă femeia acuză cătraducerea a fost prost interpretată. Totuşi, femeia nu a precizat ce adiscutat mai exact şi nici cum a ajuns să fie un om de încredere al unuitraficant de droguri. „Era prietenul meu şi am avut încredere în el”, s-amărginit să afirme Diallo. De asemenea, ea nu a reuşit să explice nici de ce aintrat în altă cameră pentru a face curat, pentru ca abia apoi să raporteze presupusulatac. „Eram foarte tulburată, nu am ştiut ce să fac”, a explicat Diallo.

Reacţiaavocatului care îl apără pe Dominique Strauss-Kahn a venit prompt, acestaafirmând pentru Newsweek că este „dezgustat de efortul de a-i presa peprocurori cu o formă de teatru ambulant, este total deplasat să faci aşa ceva”.Avocaţii lui Strauss-Kahn mai acuză faptul că, prin interviurile acordate deDiallo, acuzarea încearcă să-şi spele imaginea afectată de gafele de până acumale cameristei şi că trage de timp pentru a încerca s-o aducă drept martor înproces pe scriitoarea Tristane Banon. Aceasta îl acuză la rândul său pe fostuldirector al FMI de agresiune sexuală, în timp ce acesta susţine, în ambelecazuri, că a fost vorba de sex consensual.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image