2017-01-18 19:31

POLITICA


Campania electorală pe online a fost uitată

 |  18:09
Campania electorală pe online a fost uitată

MAI prevede în regulamentul pentru algerile din 2012 promovarea campaniilor electorale doar în audiovizual şi în presa scrisă. Cu toate că românii au o prezenţă tot mai mare pe online, legea nu reglementează campania electorală pe internet.

În documentul disponibil pe site-ul MAI, intitulat „Proiectul de lege pentru organizarea alegerilor generale din 2012,” la capitolul 6 destinat campaniei electorale, art. 61, se stipulează: „În campaniile electorale candidaţii, formaţiunile politice, precum şi cetăţenii au dreptul să-şi exprime opiniile în mod liber şi fără nici o discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri şi prin intermediul presei scrise şi audiovizuale”. Aşadar, candidaţii îşi pot promova candidaturile doar la televiziuni, radio sau în presa scrisă. Atât, nimic despre online. De fapt, a devenit o obişnuinţă ca mediul online să fie neglijat de către politicieni, deşi este cunoscută vizibilitatea pe care acest mediu o asigură.

La solicitarea noastră, Institutul Naţional de Statistică ne-a furnizat un raport cu privire la accesul la internet a populaţiei României. Astfel, în anul 2009, 36 din 100 de locuitori ai României aveau conexiune la internet. Per ansamblu, din 100 de gospodării, 35 deţin un calculator sau un laptop conectat la internet. În anul 2010, conform Biroului European de Statistică, 42% din numărul total de gospodării au cel puţin un membru din familie, cu vârsta între 16-74 de ani, care are acces la internet. Aşadar, în creştere, dar degeaba. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: INS, regulament, internetComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image