2017-01-23 04:43


Campania lui Geoană pentru Cotroceni 2014. Luptător anti-Mafia la Berlin

 |  19:09
Campania lui Geoană pentru Cotroceni 2014. Luptător anti-Mafia la Berlin

Mircea Geoană nu renunţă la visul său măreţ de a deveni preşedinteleRomâniei. A anunţat chiar el acest lucru, la Berlin. Într-un interviu, mai multdecât binevoitor, acordat unui site german puţin cunoscut, Geoană a fostprezentat drept un luptător împotriva reţelelor mafiote. Colegii din PSD aipreşedintelui Senatului spun însă că, deşi, teoretic ar putea fi posibilă onouă candidatură a sa la şefia statului, în realitate e puţin probabil să seîntâmple asta. Reamintim că în acest moment Mircea Geoană este suspendat dinPSD.

Colegii de partid ai lui Mircea Geoană se îndoiesc că PSDva mai merge pe mâna lui într-o nouă candidatură la şefia statului. Discuţiaprivind o nouă încercare a preşedintelui Senatului de a accede la cea maiînaltă funcţie în stat a fost deschisă de el însuşi. Într-un interviu acordat site-ului german „Der Westen”, Mircea Geoană aanunţat că este dispus să mai candideze încă o dată la funcţia de preşedinte alRomâniei. „Ampierdut ultima dată cu câteva mii de voturi mai puţin. Sunt deschis pentru onouă candidatură în 2014. Rămân vizibil în viaţa publică, dar nu mă voi implicaîn mod exagerat în politica internă. Românii s-au săturat de politică, nu maiau încredere în noi. Actualul guvern are un sprijin de doar 10% din populaţie. Este epuizat şi ar fi trebuit să se retragă de mult. În următoarelesăptămâni va fi probabil numit un nou şef de guvern. Cred că preşedintele vaface această încercare pentru a schimba opinia publică”, a declarat Geoană laBerlin.

Luptă cu Mafia

PreşedinteleSenatului este prezentat inedit în interviul din „DerWesten” – drept luptător împotriva Mafiei. Titlul articolului: „MirceaGeoană a luptat împotriva reţelelor mafiote”. Alegerea jurnaliştilor germanipentru această caracterizare este surprinzătoare, tema anticorupţie fiindfolosită mai des de Traian Băsescu. Şi caracterizarea făcută este una mai multdecât flatantă. Din ea aflăm despre “ofensiva şarmantă” pe care o desfăşoară laBerlin preşedintele Senatului. “Mircea Geoana este unul dintrecei mai influenţi politicieni români. A fost ambasador şi ministrude externe al României, care este stat membru UE din 2007. La alegerile prezidenţiale, în urma cu doiani, a fost învins cu un rezultat strâns. Preşedintele Senatului a demarat înBerlin o ofensivă şarmantă pentru ţara sa”, se arată în interviul postat şi pesite-ul lui Mircea Geoană.

Iliescu: Mă îndoiesccă PSD îl va susţine

Ion Iliescu admite că Geoană şi-ar putea încerca din nounorocol la Cotroceni „dacă va mai fi susţinut de un partid”, însă lasă deînţeles că PSD nu va fi acel partid. „Asta e o problemă (susţinerea PSD pentruo nouă candidatură a lui Geoană, n.r.). Mă îndoiesc, având în vedereexperienţele trecute. Pe mâna lui Geoană am pierdut alegerile şi în 2004, şi în2009. În 2004, el a fost cel care a spus că nu avem nevoie de voturile PRM-uluişi asta a produs pierderea alegerilor de către Năstase. Pentru că alegătoriiPRM au votat cu Băsescu, deşi, Năstase se afla în faţă după primul tur. Iar în2009 tot el a fost principalul responsabil pentru pierderea alegerilor, în urmagafelor personale”, a declarat fostul preşedinte al României pentru „Puterea”.

Senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al social-democraţilor,se îndoieşte că Geoană ar mai putea fi susţinut de PSD pentru Cotroceni. Înplus, Chelaru invocă şi protocolul USL, conform căruia candidatul comun al PSDşi PNL va fi stabilit în urma unui sondaj de opinie. „E greu să mai fiicandidat după ce ai ratat Preşedinţia la mustaţă. Dar cred că discuţia desprecandidatul la Preşedinţie e prematură. Conform protocolului USL, candidatul vafi cel plasat primul în sondaje. Fiecare dintre cele două partide, probabil căva desemna trei, patru sau cinci oameni care să intre în acest sondaj. Poate fişi domnul Mircea Geoană”, a declarat Ioan Chelaru pentru „Puterea”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, este foartetăcut. Nu vrea să comenteze în nici un fel tema. „Conform ConstituţieiRomâniei, orice persoană care are împlinită vârsta de 35 de ani poate candidala Preşedinţia României. Poate nu vă satisface răspunsul meu, dar acesta estecomentariul oficial pe care îl fac pe această temă”, ne-a spus Radu Moldovan.

Ponta: Geoană reprezintă imaginea eşecului

Relaţia proastă dintre actualul preşedintesocial-democrat şi Mircea Geoană este de notorietate. Victor Ponta declara anultrecut că preşedintele Senatului este asociat în PSD cu imaginea eşecului. „Mircea Geoană e, din păcate pentru noi, imaginea eşecului, a compromisului,a înfrângerilor şi a umilinţelor. Ceea ce ne deranjează când mai iese din cândîn când în faţă nu este că nu e de acord, ci faptul că ne readuce aminte deacele vremuri triste”, declara Victor Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ZIGZAG
31 Mar 2011

lupta cu mafia din spa ul lui vantu.lol.lupta cu mafia lui catalin voicu?lol.lupta cu mafia certificatelor de revolutionar ?lol.l ar bate margareta costea la curuletz .lol

Adauga un comentariu

Random image