2019-02-20 19:45


Campanie electorală la colegiul Haţeg. Porci vii contra scaun călduţ de deputat

 |  16:45
Campanie electorală la colegiul Haţeg. Porci vii contra scaun călduţ de deputat

Bătălia pentru funcţia de deputat încolegiul Haţeg, Hunedoara, se dă duminică. Potrivit participanţilor la campanie,cele mai multe şanse le are candidatul PNL, urmat de cel al PDL, dotat pentrupomeni electorale cu mulţi bani şi 3.000 de porci vii.

Duminica asta alegătorii din colegiul Haţeg se duc la urne pentru a-şialege deputatul. Postul a rămas vacant după moartea lui Ioan Timiş, deputat PDL.Colegiul Haţeg este cunoscut ca fief al liberalilor, din 23 de localităţi alesale, 12 au primari liberali şi chiar şi deputatul decedat Ioan Timiş a fostales în Parlament pe listele PNL în 2008, el trecând în 2010 la PDL. Se pare căşi de această dată tot liberalii au cele mai multe şanse de a da deputat, eimergând la aceste alegeri cu fostul ministru al muncii Mariana Câmpeanu.Înainte de alegeri însă, în cadrul filialei, s-au petrecut o serie de frecuşuricare au culminat cu demisia din partid a doi primari PNL, Nicolae Timiş, primarla Haţeg şi fratele mortului, dar şi Daniel Răducanu, primar la comuna Baru.Cei doi au vrut să candideze ei la deputăţie ca “oameni ai locului”, darconducerea liberală a considerat că este mai potrivită o persoană venită de lacentru, de aceea au delegat-o pe Câmpeanu. Ca atare, Nicolae Timiş, careînainte de începerea campaniei electorale era cotat în sondaje cu cele maimulte şanse să devină deputat, a părăsit partidul şi s-a înscris în cursă caindependent, el fiind susţinut de PDL. La fel a procedat şi Daniel Răducanu,care a plusat şi şi-a dat demisia şi din funcţia de primar al comunei Baru.Răducanu şi-a părăsit locul de muncă după ce a fost asigurat de Gheorghe Falcăşi de Vasile Blaga că va fi candidatul la funcţia de deputat din partea PDL,ceea ce s-a şi întâmplat. Mai mult, potrivit unor surse parlamentare, pentru anu rămâne total pe dinafară, el a primit şi funcţia de consilier al ministruluidezvoltării şi turismului, Elena Udrea.

Portocaliul dăunează grav PDL-iştilor

Daniel Răducanu a devenit celebru prin faptul că a refuzat să foloseascăîn campania electorală culoarea PDL-ului, portocaliul, preferând “un verde-vernil,culorile omeniei” după cum a spus chiar el. Răducanu a refuzat să foloseascăculoarea portocaliu pentru că “a fost murdărită de Guvernul Boc, care a făcutgreşeli majore”. Răducanu mai este celebru în zonă şi pentru faptul că, deşieste penticostal, a împărţit înainte de începerea campaniei electorale cruciuliţecopiilor din colegiu, dar şi pentru că, se pare, a dat alegătorilor 3.000 deporci vii pentru a-l vota. Preşedintele organizaţieiPDL Hunedoara, Viorel Arion, a spus că fostul liberal Daniel Răducanuafost ales să candideze pentru democrat-liberali “având în vederecalităţile şi recunoaşterea de care se bucură acesta în zonă”. “Nu calitatea deliberal ne-a determinat să-l alegem, ci calitatea umană. Este un gospodarrecunoscut, care are un proiect pentru Ţara Haţegului, am vorbit cu el şi m-aconvins că este cea mai bună alegere”, a spus Arion. În cazul PDL, nu este prima dată când candidatul la Parlament alege altă culoare decâtcea a partidului într-un colegiu unde democrat-liberalii au foarte puţine şansede câştig. Prima care a câştigat folosind în campanie verde în loc de portocaliua fost Teo Trandafir, la Bucureşti.

Liberalii sunt siguri de câştig

Deputatul PNL de Hunedoara, Bogdan Ţimpău, unul dintre organizatorii campanieielectorale, a declarat pentru “Puterea” că liberalii nu au nici un fel deemoţie şi sunt siguri că va câştiga Mariana Câmpeanu. El a adăugat că dinpartea PDL nu a vrut nimeni să candideze pentru că ştiau cu toţii că este obătălie pierdută din start, de aceea s-a recurs la un dezertor din PNL. Liberaliinu regretă plecarea celor doi primari ai lor care acum le fac concurenţă dinpartea PDL. “Noi am mai avut experienţe cu astfel de oameni de bine, genDaniela Rădulescu. Am avut-o pe doamna Ridzi, om de-al locului, care ne-a făcutde ruşine la nivelul întregii ţări. La fel a fost şi cu domnii Pogea şiGheorghe Barbu, oamenii locului promovaţi de PDL”, a mai spus Ţimpău. “PeMariana Câmpeanu o cunoaşte toată lumea prin colegiu, pe Răducanu nu-l cunoaştenimeni”, a adăugat deputatul. El a menţionat că se foloseşte şi deindependentul Nicolae Timiş ca de un iepuraş, el fiind cel care face şi lucrurilemurdare ale campaniei, pentru a-l ajuta pe Răducanu. Deputatul liberal asusţinut că PDL a băgat sute de mii de euro în această campanie în afişe şi călumea spune că a dat alegătorilor sume mari de bani şi porci vii. PSD-ul mergela aceste alegeri cu un consilier local, Liliana Ţolaş. Senatorul PSD VasileNistor s-a arătat convins că bătălia finală se va da între candidaţii PNL şiPSD, iar Daniel Rădulescu, candidatul PDL, va pierde alegerile apoi va fi dat afarăde Udrea din minister. El a adăugat că PDL a jucat destul de murdar în aceastăcampanie, pentru că a tăiat bannerele şi afişele PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...