2017-01-16 22:00

POLITICA


Canada creşte controlul asupra utilizatorilor de Internet

 |  08:16
Canada creşte controlul asupra utilizatorilor de Internet

Un proiect de lege, care permite o creştere a controlului asupra utilizatorilor de Internet, a fost prezentat marţi de guvernul canadian. Actul normativ a atras criticile opoziţiei şi ale apărătorilor libertăţilor civile prin faptul că oferă poliţiei drepturi sporite pentru supravegherea cetăţenilor pe Internet.

Dând exemplul furnizorilor de acces internet care nu au oferit informaţiile solicitate decât după mai multe zile, executivul conservator de la Ottawa a prezentat iniţiativa drept un mijloc indispensabil pentru combaterea în special a pornografiei infantile pe internet.  'Noile tehnologii oferă noi mijloace de comitere a unor infracţiuni, ceea ca face ca anchetele să devină mai dificile', a explicat ministrul canadian al Justiţiei, Rob Nicholson. Faptul că un poliţist va putea să instaleze, fără mandat, un dispozitiv pentru obţinerea IP-ului oricărui calculator conectat la internet a determinat partidele de opoziţie şi organizaţiile de apărare a libertăţilor civile să considere că noua alege va oferi Statului prea multe posibilităţi de a pătrunde în viaţa privată a internauţilor. Totodată, anumite informaţii ar putea fi colectate şi păstrate de către furnizorii de acces internet.

'Prin consolidarea dispozitivului legal al Statului menit să supravegheze şi să acceseze informaţiile private şi prin reducerea controlului judiciar', legea va permite guvernului 'să ţină mai multe persoane sub o supraveghere minuţioasă', consideră comisarul canadian pentru Protecţia vieţii private, Jennifer Stoddart, care nu se află în subordinea guvernului, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28

TAGURI: Canada, Internet, control, cetăţeniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image