2017-01-22 10:12

POLITICA


Când era liderul Opoziţiei, Emil Boc ataca violent în 2003 angajarea răspunderii Guvernului pe Codul muncii

 |  20:09
Când era liderul Opoziţiei, Emil Boc ataca violent în 2003 angajarea răspunderii Guvernului pe Codul muncii
Este oficial. Luni,premierul Emil Boc a anunţat decizia PDL şi a coaliţiei aflate la guvernare dea adopta Codul muncii prin angajarea răspunderii Guvernului. Nu la fel vedealucrurile acelaşi Emil Boc pe când era viceliderul deputaţilor PD, dar, defacto, liderul Opoziţiei în Camera Deputaţilor.

4 martie 2003, o ziuitată de Emil Boc

Codul muncii,poate cea mai importantă lege a democraţiei capitaliste din România, a fostpromovat prin angajarea răspunderii Guvernului, procedură ce nu permitedezbaterea şi amendarea legii”. Această frază nu este, aşa cum s-arputea crede, extrasă din vreun discurs al lui Victor Ponta sau Crin Antonescu.Îi aparţine lui Emil Boc. Nu premierului Emil Boc, ci deputatului PD Emil Boc şieste extrasă şi declaraţia politică intitulată “Subminarea roluluiParlamentului şi derapajul spre dictatura Executivului”, pe care a susţinut-oîn plenul Camerei, în ziua de 4 martie 2003. La vremea respectivă, Emil Boc deţineafuncţia de vicelider al grupului parlamentar al PD, dar, de fapt, era liderulOpoziţiei din Camera Deputaţilor. Aceasta era poziţia din 2003 a lui Emil Boc,faţă de modalitatea aleasă de Cabinetul Năstase de a adopta Codul muncii. Acum,el adoptă aceeaşi atitudine pe care a criticat-o în urmă cu 8 ani.

Emil Boc, apărătorulparlamentarismului

Tot în declaraţia politică susţinută pe 4 martie 2003,deputatul Emil Boc acuza vehement Guvenul Năstase că legiferează ocolind Parlamentul.Iată alte extrase din document: “PotrivitConstituţiei, Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a ţării şi organulsuprem legislativ al poporului român. Acest text constituţional a devenit onormă de recomandare pentru Guvernul Adrian Năstase. În acest moment, asistămla o sfidare fără precedent a rolului Legislativului, ca factor de control şilegiferare în România. (…) Practica generalizată a ordonanţelor de urgenţăreprezintă, poate, cea mai importantă modalitate de compromitere a funcţieilegislative a Parlamentului. În 2 ani, au fost emise 416 ordonanţe de urgenţă,adică 416 legi, care ar fi trebuit să fie dezbătute aici, în ParlamentulRomâniei, au fost, practic, adoptate de Guvernul Adrian Năstase. Sustragerea dela dezbaterea parlamentară a celor mai importante legi care afectează viaţapublică şi viaţa cetăţenilor, în general. (… ) Peste 80% din actele aflate peordinea de zi a Camerelor sunt proiecte de lege de aprobare a unor ordonanţesau, eventual, de ratificare a unor acorduri internaţionale. Legile adevăratesunt, de fapt, dezbătute la Palatul Victoria şi nu în Parlamentul României.Parlamentul a devenit anexa Guvernului, fiind utilizat doar ca un decor, pentrua legitima acţiunile şi practicile abuzive ale Guvernului României”.

Acuzaţiilepe care Emil Boc le aducea în 2003 reprezentanţilor Puterii nu diferă cu nimicfaţă de acuzaţiile pe care Opoziţia de acum le proferează la adresa actualilorguvernanţi. Singurul numitor comun în arcul de timp de 8 ani este persoana luiEmil Boc. Doar poziţiile adoptate sunt 100% opuse.

Principalelelegi care au ocolit Parlamentul

1. Legea educaţieinaţionale - adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului

2. Legea-cadruprivind salarizarea personalului plătit din fonduri bugetare - angajare arăspunderii Guvernului

3. Legeaprivind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri bugetare -angajare a răspunderii Guvernului

4. OUG107/2010 privind modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii

5. Cinciordonanţe de urgenţă privind modificarea Codului fiscal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEORGETA
22 Feb 2011

asta nu are verticalitate si nici doua vorbe la un loc,de constiinta ce sa mai vorbim. Ne-am ales cu cei mai josnici conducatori si e de plans. De ce nu ne revoltam?

Adauga un comentariu

Random image