2017-01-23 20:57


Când preşedintele PDL răsare, tehnocratul dispare. Emil Boc rămâne şef la Guvern. Deocamdată

 |  20:07
Când preşedintele PDL răsare, tehnocratul dispare. Emil Boc rămâne şef la Guvern. Deocamdată
Poziţia de premier a lui Emil Boc s-a întărit după ce sâmbătă a fostreconfirmat preşedinte al PDL. Primul-ministru a ieşit public luni seară pentrua-şi face cunoscute planurile de viitor, multe din ele vizând continuitateaactivităţii sale ca şef al Executivului. Ipoteza privind schimbarea sa de laPalatul Victoria cade. Cel puţin momentan. „Guvernul are un premier!”, acesta afost mesajul transmis de Boc.

Proaspăt reînscăunat şef peste suflarea pedelistă, EmilBoc a ţinut să dea asigurări că nu părăseşte Guvernul. Într-un interviu lateleviziunea publică, preşedintele democrat-liberal a declarat că în recentelesale întâlniri cu Traian Băsescu, şeful statului nu i-a mai cerut demisia dinpostul de prim ministru.

„N-o să intru în jocul mass-mediei şi vă spun un lucru:România are Guvern, Guvernul are premier, în consecinţă, ne comportăm caatare”, a răspuns Emil Boc la întrebarea dacă s-a gândit să se retragă de laşefia Guvernului. Rugat să explice dacă Traian Băsescu i-a pus în faţăscenariul demisiei din funcţia de premier,liderul PDLa răspuns: „V-amspus că nu”.

Varianta premierului tehnocrat a fost abandonată deliderii democrat-liberali. Deşi, începând cu această iarnă, la vârfulPDL s-a discutat intens despre posibilitatea preluării Executivului de unprofesionist neînregimentat politic, prima şedinţă pe care a avut-o nouaconducere pedelistă, cea de luni, nu a mai abordat subiectul. Cel puţin aşa a susţinut Emil Boc în cadrul interviului acordat TVR.

Discurs de premier

Întrebatdacă mai poate gestiona PDL ocupând şi postul de premier, Boc a afirmat că un partidpoate fi condus şi prin delegare, dând astfel de înţeles că, momentan, rămânepremier. „Este mult de muncit în partid, dar un partidse conduce şi prin instituţia delegării”, a declarat liderul democrat-liberal.De altfel, luni seară, Emil Boc şi-a îmbrăcat întregul discurs în haina depremier. De la managementul regiilor şi companiilor de stat, până lasubvenţiile acordate la încălzire, sau contractele de muncă, Emil Boc nu aratat aproape nici una din temele pe care le abordează şeful Guvernului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image