2018-12-17 09:33


Candidaţii au chemat în cor lumea la vot

 |  20:43
Candidaţii au chemat în cor lumea la vot

Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Generală, a precizat că scrutinul într-un singur tur introdus în premieră la alegerile pentru primari va duce la polarizarea clasei politice, declarându-se totodată dezavantajat de noul sistem. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că votul pe care l-a dat a fost unul mai puţin raţional şi mai mult sentimental, din dragoste pentru Bucureşti. „Îi rog foarte mult să vină la vot”, s-a adresat el bucureştenilor. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu: “Am votat pentru respectul faţă de oameni. Sectorul 2 este unul dintre cele mai puternice sectoare şi cu un ritm de dezvoltare ridicat şi proiectele demarate aici trebuie să continue”. Acesta a dezminţit acuzaţia că ar fi trimis mesaje către alegători să voteze consilierii PDL. Vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu, a declarat că a votat pentru schimbare atât la Primăria Capitalei, cât şi la cea de sector: “Sperăm într-o prezenţă de 40-50% la aceste alegeri locale”, a conchis Sulfina Barbu. Candidatul PDL la sectorul 5, Mihai Atănăsoaei, i-a îndemnat pe bucureşteni să meargă la vot subliniind că votul durează ''doar câteva minute'', dar efectele se întind pe patru ani. “Azi am văzut deja o prezenţă la vot dublă faţă de 2008, la aceeaşi oră. Sperăm ca locuitorii din sectorul 5 să iasă la vot şi să înţeleagă că numai dacă ei votează schimbările se pot produce”, a spus Atănăsoaei. Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş: “Trebuie să dăm un exemplu oamenilor, trebuie să fim prezenţi la urne, trebuie să-i încurajăm, astfel încât prezenţa la vot să fie cât mai ridicată. Am votat pentru continuitate”. Candidatul USL la sectorului 3, Robert Negoiţă: “Am votat astăzi pentru schimbare, pentru o mai bună transparenţă şi o mai bună gestionare a banului public, şi pentru mai mult respect pentru oamenii şi cetăţenii sectorului 3 şi din Bucureşti”.  Contracandidatul său, primarul Liviu Negoiţă, a acuzat violenţa campaniei electorale. El şi-a exprimat optimismul pentru rezultatul alegerilor şi i-a invitat pe locuitorii sectorului 3 la urne.

Theodor Paleologu a pus ştampila greşit prima dată şi a cerut să i se anuleze votul respectiv şi să i se dea un alt buletin. Candidatul USL la sectorul 6, Rareş Mănescu: “Ideal ar fi ca astăzi să iasă cât mai multă lume la vot, să ne exercităm dreptul la vot şi cred eu că dacă o vom face, lucrurile vor decurge aşa cum ne dorim, mai bine pentru locuitorii acestui sector”.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a criticat sistemul de vot într-un singur tur de scrutin, afirmând că este o greşeală, dar a admis că acest sistem “simplifică lucrurile”. Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a venit cu soţia şi cei doi copii, fiind însoţit şi de ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, şi deputatul PSD Nicolae Bănicioiu. Piedone va aştepta rezultatul în parcul Lumea Copiilor. Irinel Columbeanu, candidat la funcţia de primar al Capitalei, a declarat că îşi doreşte schimbarea şi salvarea Bucureştiului ''din ghearele partidelor''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-04

TAGURI: alegeri, candidaţi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...