2018-12-15 11:14


Candidaţii UNPR, băgaţi sub aripa PDL

 |  21:00
Candidaţii UNPR, băgaţi sub aripa PDL

Cum alegerile sunt tot mai aproape, iar şansele trebuie maximizate, UNPR vrea să-şi întărească parteneriatul cu PDL. Cele două formaţiuni îşi vor susţine reciproc candidaţii la viitorul scrutin, „ca să nu se dilueze voturile”, după cum a anunţat preşedintele executiv al progresiştilor, generalul Gabriel Oprea. Declaraţia a avut însă darul de a-i lua prin surprindere pe democrat-liberali, care spun că “nu s-a luat o astfel de decizie în Biroul Permanent, nu este încă nimic stabilit”.

"Se vor găsi modalităţi de cooperare (între UNPR şi PDL - n.r.) pentru a nu ne dilua votul. De exemplu, dacă un candidat al uneia dintre aceste formaţiuni poate fi susţinut de ambele partide pentru a nu se dilua votul şi să câştigăm primăriile. Ne vom susţine reciproc şi la nivel naţional, şi la nivel judeţean", a explicat, sâmbătă, la Timişoara, Gabriel Oprea, cu ocazia conferinţei filialei judeţene a UNPR.  Generalul a mai precizat că, în perioada următoare, vor fi comandate sondaje de opinie pentru a evalua şansele candidaţilor proprii, atât pentru alegerile locale, cât şi pentru cele parlamentare.

“Nu e nimic stabilit”

Democrat-liberalii nu erau însă la fel de convinşi ca Oprea de varianta susţinerii reciproce a candidaţilor. “Deocamdată, nu este nimic stabilit. Nu se regăseşte în protocolul nostru aşa ceva. Sigur, au fost nişte discuţii pe această temă, nişte puncte de vedere care au fost agreate. Până acum aceste discuţii nu au fost oficializate. Iar discuţia a fost la modul general, nu s-a vorbit pe cazuri concrete”, a declarat pentru “Puterea” secretarul general al PDL, Ioan Oltean. “Cred că se impun nişte explicaţii suplimentare, pentru că acolo unde unii oameni au trecut la UNPR vom avea şi noi candidaţi, iar asta presupune să intrăm într-o relaţie de concurenţă. Nu văd cum ar fi o susţinere reciprocă. Şi nu ştiu să se fi luat în Biroul Permanent o astfel de decizie, dar poate că a fost o discuţie între liderii de vârf”, a spus şi deputatul PDL Raluca Turcan. “Nu am cunoştinţă să se fi discutat în Biroul Permanent pe această temă, dar este foarte posibilă varianta de care vorbeşte domnul Oprea”, a opinat deputatul democrat-liberal Gelu Vişan. Întrebat dacă, în acest caz, PDL va trebui să renunţe la a mai avea candidaţi în anumite localităţi, Vişan a răspuns: “E posibil. Dar nu este o discuţie instituţională, este o declaraţie a domnului ministru Oprea şi punctul meu de vedere”. Doar Roberta Anastase, prim-vicepreşedintele PDL a fost categorică: “Este firesc să mergem împreună mai departe. Iar în privinţa candidaţilor, se va stabili la nivelul organizaţiilor locale”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-06

TAGURI: Gabriel Oprea, PDL, UNPR
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DORU
31 Oct 2011

Eu cred ca UNPR-ul are foarte multe sanse la viitoarele alegeri. Vor aparea discutii contradictorii pana la acest moment care vor incerca sa discrediteze atat imaginea PDL-ului, cat mai ales pe cea a UNPR-ului. Se pare ca UNPR-ul nu are nici cea mai mica intentie sa se lase intimidat, fapt pentru care felicit acest partid!
BANU
31 Oct 2011

USL-ul a dat startul la murdarii, dar vor pierde pe mana lor cu astfel de practici. Coalitia PDL-UNPR-UDMR va castiga alegerile din 2012.
CODRUT
31 Oct 2011

Cine a anuntat de candidati comuni? Presedintele executiv al UNPR! De ce nu a anuntat alt unpr-ist? Probabil pentru ca decizia se luase "la varf" asa cum concluzioneaza si doamna Turcan Raluca. Sau probabil ca nu au avut mandat sa vorbeasca despre acest lucru. Oricum, impreuna PDL si UNPR sunt puternici.
STEFAN
31 Oct 2011

Sunt baieti prea destepti ca sa faca greseli gen USL. Colaborarea dintre PDL si UNPR nu va face decat sa-i scoata castigatori, oricat vor incerca USL-asii sa-i discrediteze.
CHIRIAC
31 Oct 2011

Aia da!?! Cum sub aripa PDL cand au declarat de atatea ori ca acolo unde sunt puternici vor candida separat in rest urmand sa se ajute reciproc. E o reactie normala la USL.
MITWOLF
01 Noi 2011

UNPR a sustinut de la bun inceput actuala formula guvernamentala si programul acestei coalitii, care a insemnat pastrarea stabilitatii politice si guvernamentale pentru a putea depasi cat mai repede criza economica.
Random imageUltimele stiri


loading...