2018-12-11 05:05


Candidatura pentru Focşani agită apele în PNL Vrancea. Numele tânărului Cătălin Toma vehiculat pentru şefia organizaţiei liberale vrâncene

 |  21:01
Candidatura pentru Focşani agită apele în PNL Vrancea. Numele tânărului Cătălin Toma vehiculat pentru şefia organizaţiei liberale vrâncene

În Vrancea, fieful baronului proaspăt scăpat din mâna lungă a justiţiei Marian Oprişan, viaţa politică locală este într-o continuă fierbere. Dacă cei din PSD nu-şi fac prea mari probleme pentru alegerile locale, în tabăra liberalilor domneşte confuzia şi nesiguranţa din cauza luptelor trecute şi prezente pentru putere în interiorul organizaţiei. Proaspăt desemnat copreşedinte al PNL, tânărul Cătălin Toma încearcă din răsputeri să se facă remarcat la centru printr-un discurs tranşant, dublat de prezenţa în mass media centrală. Deocamdată doar discursul e de tânărul aspirant la fotoliul de preşedinte al PNL Vrancea (în varianta unificată) şi din ce am înţeles noi, la fotoliul de edil al municipiului reşedinţă de judeţ, Focşani. Contactat de Puterea, edilul comunei Jariştea s-a arătat destul de iritat de ştirea privind candidatura sa la primăria municipiului Focşani.

„Nu ştiu de la cine aveţi această informaţie. Pur şi simplu nu înţeleg! Este o informaţie care ne face mai mult rău decât bine, fiindcă este în afara logicii politice. Chiar dacă eu, Toma, aş fi mânat în activitatea mea doar de ambiţii personale, ar însemna să fiu lipsit de cel mai elementar instinct politic anunţându-mă nitam-nisam candidat la primăria municipiului fără să am niciun fel de date, niciun referenţial în cifre la care să mă raportez. Să fie foarte clar, candidatul la primăria reşdinţei de judeţ va fi degajat de o cercetare atentă şi exhaustivă, nu de ambiţii şi dorinţe personale, sau de obligaţii pe care unii le au faţă de terţi. Eu nu mi-am asumat această calitate de copreşdinte pentru a-mi săpa singur groapa. Nu sunt nebun să mă arunc înr-o luptă electorală dacă nu am şansele cele mai mari.”

Întrebat dacă totuşi îşi va asuma candidatura în cazul în care sondajele îl arată printre favoriţi, Toma a lălăit-o în buna tradiţie românească.

„Dumneavoastră ce-mi cereţi mie acum, să vă confirm ceva ce nu există? Dacă vor fi sondaje care vor degaja o astfel de idee ne vom aşeza la masă, vom gândi, vom cântări şi vom lua o decizie. Este clar că la Focşani se impune o schimbare majoră după 16 ani de primărie ai reprezentantului PSD, din punctul meu de vedere 16 ani pierduţi de focşăneni şi de toată populaţia judeţului în ansamblul ei. Focşaniul este astăzi un oraş îmbătrânit, lipsit de platformă industrială, de facilităţi logistice semnificative, de soluţii pentru tineri şi pentru forţa de muncă. Este un oraş cu servicii publice deplorabile iar din punct de vedere urbanistic este o catastrofă. Este îndeajuns să megeţi în cartiere să vedeţi blocurile cârpite într-o aşa-zisă izolare termo-energetică făcute de oameni în regie proprie, fără niciun fel de aprobare, fără niciun fel de regulă urbanistică. Sau ca să vă lămuriţi mai bine, veniţi şi vedeţi cum arată astăzi mândria de altă dată a oraşului, Piaţa Unirii. Este o catastrofă, un monument închinat prostului gust. Cel pe care îl vom propune noi trebuie să fie un om capabil să vindece rănile oraşului. Altfel, Focşaniul se va îndrepta cu paşi înceţi, dar siguri, către statutul de oraş mort.”

Întrebat care va fi relaţia cu PSD, tânărul lider liberal a adoptat o retorică destul de dură deşi – e adevărat că pentru scurt timp – s-a regăsit în rîndurile social-democraţilor. Sunt voci care vorbesc chiar de o relaţie personală cu Marian Oprişan.

„Colaborarea cu PSD nu există şi nu va exista. Dacă vor fi proiecte mari în folosul comunităţii vrâncene atunci da, într-un mod foarte transparent, vom contribui la acestea cu expertiza noastră şi oameni calificaţi să gireze astfel de proiecte. Dar atât! În rest, colaborarea cu PSD nu există. Nu avem a trata nimic cu PSD departe de ochii oamenilor care ne dau sau nu ne dau votul. Ţara se schimbă, lumea se schimbă. Cine nu înţelege asta nu are niciun viitor. Nu mai merge cu alba-neagra şi înţelegeri făcute pe colţ de masă la cârciumă cu proiecte scrise pe şerveţele. Puneţi dumneavoastră ghilimele la proiecte. Iar relaţia mea cu Marian Oprişan, altfel decât cea instituţională de la preşedinte de Cj la primar de comună, nu există!”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14

TAGURI: candidatura, foscani, pnl vrancea, catalin toma
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADI
14 Ian 2016

Observ ca cel care '' o lălăie in buna tradiție românească '' este autorul articolului. Toma se exprima foarte clar. Toată lumea cere schimbarea clasei politice, iar atunci cand apare un politician tânăr si coerent, cu o mentalitate sănătoasă, incep '' jurnalistii independenti'' sa dea in el. Cât despre fosta apartenența meteorica la PSD, in ritmul asta mâine o sa spună cineva ca a fost si șoim al patriei.
FRANTZ
15 Ian 2016

Cred ca mai bine încercați să luați legătură cu distinsul domn Oprisan pentru a afla ce proiecte de viitor mai construiește. Aaa, da.. Nu există niciun proiect și nici dânsul nu stă de vorbă cu oricine. Eu zic că ar fi bine să va uitați mai mult în ograda în care au fost lăsați aproape toți puii să moară, nu în ograda în care se caută vindecarea lor.
SILVIU
15 Ian 2016

Eu zic aşa. Toma să-şi vadă de treabă şi să arate că e capabil să fie un lider adevărat. Un lider adevărat îşi asumă şi candidatura cea mai grea. Iar cea mai grea candidatura e la primăria oraşului. Altfel vorbim degeaba. Iar el nu e decât o rață mecanică cum zice Cristoiu.
MOMO
15 Ian 2016

Asta este diversiune dea lu Nini. Numa el putea sa dea duma asta cu Catalin si cu candidatura ca sa-l ajute pe Ionutz Stefan fratele lui. Ca pa fraeru de Copaci il stoarce de lovele.
MARIUS TONEA
15 Ian 2016

Toma nu spune nicaieri ca nu-si asuma candidatura. Respecta doar niste pasi normali atunci cand iei o decizie de genul acesta. Apropo...si o rata mecanica facea mai multe in Focsani decat primarii PSD-isti pastoriti de Oprisan.
IONUT HOGEA
15 Ian 2016

O sa-i bata Oprisan de-o sa le sine apa in cap. Nu poate unu sa-i faca fata. Eu nu mai stau in Focsani, da nu va impaunati degeaba ca va bate ala de va rupe. Mie mi se rupe.
GELU
15 Ian 2016

Ionut Hogea, daca ai plecat din Focsani afla ca oamenii care au ramas s-au desteptat si au simtit pe propria piele cine e Oprisan. Daca sustinatorii lui cred, ca si tine, ca realitatea e alta, o sa aiba un soc la alegeri.
RADU
15 Ian 2016

Mai lasati-ma la dracu oprisan. O caricatura penala. Un analfabet.
Random imageUltimele stiri


loading...