2017-01-22 10:15

POLITICA


Căpitanul navei interceptate de Israel este român

 |  18:31
Căpitanul navei interceptate de Israel este român

Echipajulnavei interceptate de Forţele Navale israeliene în Marea Mediterană este formatdin est-europeni şi africani, informează site-ul israelian Ynetnews.com, iarcăpitanul navei este român. Echipajula cooperat cuautorităţile israeliene şi, foarte probabil, nu ştia că la bord se aflau arme.

Uncomando al Forţelor Navale israeliene a interceptat, marţi, în MareaMediterană, o navă care transporta arme destinate "organizaţiilor teroriste"din Fâşia Gaza, la aproximativ 380 de kilometri vest de coastele israeliene. Vasul,sub pavilion liberian, părăsise portul Mersin din Turcia şi se îndrepta spreAlexandria, în Egipt. Echipajul nu a opus rezistenţă. Nava Victoria a fostadusă în portul israelian Ashdod, iar la bord au fostdescoperite arme trimise de Iran spre Egipt pentru a fi livrate, în final, înFâşia Gaza. Potrivit ediţiei online a ziarului Irish Times,căpitanul navei interceptate este cetăţean român. Informaţia a fost confirmatăde Eduard Cukierman, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, într-uninterviu acordat agenţiei de presă Guysen News.

Conformsite-ului Israelnationalnews.com, la bordul navei Victoria au fost depistatetrei containere pline cu armament. Este vorba de 230 de obuze de mortieră, 2.270de obuze de calibrul 120 milimetri, şase rachete antinavă de 60 de milimetri(C-704), două sisteme radar, două lansatoare de rachete, două macaralehidraulice necesare sistemelor radar şi 66.960 de gloanţe pentru mitraliereKalaşnikov (calibrul 7,62). Oficialii israelieni spun că, dacă rachetele ar fi ajunsîn Gaza, ar fi împiedicat capacitatea Israelului de a impune o blocadănavală zonei controlate de Hamas.Hamas este un grup militant iranian care se opune păcii cuIsraelul. Statul israelian a acuzat Iranul înrepetate rânduri de furnizarea de arme şi bani pentru Hamas. În urma raiduluide marţi, marina Israelului a spus că rachetele sofisticate confiscate ar puteaschimba echilibrul de putere din zona. Potrivit oficialilor, transportul includeamanuale de utilizare în limba persană, dovedind implicarea iraniană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image