2017-01-17 23:29

POLITICA


Capul lui Lăzăroiu, troc în PDL

 |  21:00
Capul lui Lăzăroiu, troc în PDL

Sebastian Lăzăroiu a fost demis vineri din funcţia de ministru. Explicaţia oficială e că fostul ministru a călcat pe bec vorbind de rău partidul. Apropiaţii lui Lăzăroiu au însă alte explicaţii.

Site-ul , o platformă apropiată lui Sebastian Lăzăroiu, are o versiune proprie asupra motivelor înlăturării acestuia din funcţia de ministru. Pe se lasă de înţeles că îndepărtarea lui Lăzăroiu are de fapt la bază un troc pe care Emil Boc l-a făcut în PDL pentru a o impune pe Andreea Vass la şefia organizaţiei de femei a partidului, poziţie pentru care în acest moment concurează cu Sulfina Barbu. “Dacă vom constata în săptămânile care vin că Andreea Vass devine președinta organizației de femei, în timp ce Sulfina rămâne ministrul muncii, nu vom putea decât să concluzionăm că Boc a făcut un târg, incapabil să țină piept (e o figură de stil) revoltei feministe din ruina pe care o numește principalul partid din România”, scrie autorul Ivan Zubeldian pe , într-o postare cu titlul „De ce a fost demis Lăzăroiu”. Tot Zubeldian scrie că este posibilă şi o a doua explicaţie pe care el o încadrează în zona „scenaritelor”: „Ajunge să te întrebi cine profită mai mult din prostia asta. Și veți vedea că răspunsul e Sebastian Lăzăroiu. Nu exclud ca Traian Băsescu să încheie socotelile cu PDL-ul într-un fel destul de fioros pentru Boc și compania. Sau poate doar pentru companie”.

Baronii intră în scenă

Cert este că recidivele lui Sebastian Lăzăroiu de a se delimita de PDL în declaraţiile sale publice i-au cauzat demisia. În spatele deciziei lui Boc au stat - spun surse din PDL - presiunile baronilor PDL, care nu au văzut încă de la bun început cu ochi buni faptul că la Ministerul Muncii se afla un independent şi nu un pedelist. Afirmaţia care a agitat spiritele a fost cea prin care Sebastian Lăzăroiu explica de ce nu vrea el să facă parte din PDL. „Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aş face-o, dar aş face-o dacă nu ar fi vorba despre PDL aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (… ) PDL poate câştiga chiar şi aşa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă”, declara Lăzăroiu, joi, pe . La doar o zi după afirmaţia din “Gândul”, “greii” PDL ieşeau la atac. Secretarul general, Ioan Oltean, urmat de prim-vicepreşedintele Sorin Frunzăverde declarau că ieşirile lui Lăzăroiu sunt inacceptabile. Grupul “iritaţilor” l-a inclus chiar şi pe Sever Voinescu, vechi colaborator al lui Lăzăroiu în campania prezidenţială din 2009. “Eu personal m-am simţit ofensat”, a declarat Sever Voinescu pentru “Puterea”.

Activiştii democrat-liberali au reuşit să producă înlăturarea independentului Lăzăroiu de la conducerea Ministerului Muncii. Vineri, preşedintele Băsescu a semnat revocarea ministrului Lăzăroiu la propunerea premierului Boc. Altfel spus, Boc l-a dat afară din Guvern. Înlocuitorul lui Lăzăroiu la Ministerul Muncii va fi Sulfina Barbu, deputat PDL. Ea ajunge, astfel, în cele din urmă acolo unde partidul a considerat că-i este locul. Reamintim că Sulfina Barbu a fost opţiunea partidului pentru această funcţie şi acum trei luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image