2018-12-17 03:24


Care va fi culoarea PDL la alegerile din 2012?

 |  21:00
Care va fi culoarea PDL la alegerile din 2012?

Schimbarea portocaliului este iminentă pentru PDL. Deja sunt mai mulţi lideri ai partidului care susţin că electoratul nu mai „digeră” portocaliul, iar la viitoarele alegeri el va fi abandonat. În plus, la ultimele alegeri parlamentare parţiale la care au participat, democrat-liberalii au folosit verdele şi albul. Există informaţii care dau albastrul drept „favorit” pentru rebranduire. Cu toate acestea, parlamentarii PDL preferă în continuare portocaliul. Le-a mers la inimă. Ziarul „Puterea” a făcut un sondaj printre deputaţii şi senatorii PDL şi i-a întrebat ce culoare ar alege ei să reprezinte partidul în alegeri. Ce a ieşit, citiţi în cele ce urmează. 

Alegerea culorii care să reprezinte partidul la scrutinul din 2012 este încă în analiză în PDL. Cel puţin, aşa susţine Roberta Anasatse, prim-vicepreşedinta partidului. „Schimbarea trebuie făcută în urma unor studii sociologice. Culorile transmit mesaje. Dar sigur nu aş alege roşu”, ne-a mărturisit ea amuzată. Menţionăm că roşul este culoarea electorală a PSD.

La întrebarea pe care le-am adresat-o parlamentarilor democrat-liberali: „Ce culoare aţi alege, personal, pentru partidul pe care îl reprezentaţi?”, părerile au fost împărţite. Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, spune că îşi doreşte în continuare să fie reprezentat de portocaliu. „Pe această culoare am intrat în partid. E o culoare pe care nu aş schimba-o. Sub această culoare am realizat proiecte cu responsabilitate”. Şi deputatul Daniel Buda susţine culoarea actuală a partidului. „Sunt argumente multiple, dar ne-a folosit şi la bine, şi la greu”. Marian Avram, deputat tulcean, crede şi el în culoarea portocalie. La fel consideră şi colega sa Carmen Axenie, reprezentanta PDL în Galaţi. Petru Călian este de părere că nu o culoare schimbă un partid, dar că el şi-ar dori în continuare portocaliu. „Am o afinitate deosebită pentru portocaliu. Am de 15 ani o firmă şi sigla ei este portocalie. Nici nu exista PDL când am înfiinţat eu firma”, susţine deputatul.

„Flacăra Violetă” loveşte din nou

Există membri care, poate în glumă sau în serios, ar dori o altă culoare. Deputatul Gheorghe Tinel declară că încă nu s-a decis. „Am daltonism, deci nu prea disting culorile.” Şi fostul ministru Ioan Botiş ne-a spus sub formă de glumă că el ar alege alb: „Eu am ales alb”, spune Botiş, râzând ironic. Popoviciu Alin, deputat în Timiş, consideră că ar putea alege violet. „Ne-a adus noroc de multe ori.” El a adăugat, însă, că nu ar schimba culoarea. „În partea de vest nu este necesar, aici portocaliul este la modă.” Boiangiu Victor spune că o culoare trebuie să simbolizeze partidul, doctrina acestuia. „Se vehiculează şi verde, violet, albastru, dar eu nu am o poziţie în momentul de faţă”, a precizat deputatul pentru „Puterea”.

Albastrul e la modă

Purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor, Sever Voinescu, ne-a spus că ar alege albastru-azuriu. „Albastru-azuriu precum cerul, cu posibilitatea de a se schimba în albastru profund, precum adâncurile oceanului, în funcţie de starea partidului.” Daniel Oajdea mizează şi el pe albastru: „Trebuie aleasă o culoare care să nu creeze fobii. Pot spune că portocaliul nu mi-a plăcut niciodată, mai bine ar merge albastru. Culoarea trebuie să fie atractivă”, a declarat el pentru „Puterea”. Şi deputatul Teodor Spînu spune că ar vrea tot albastru. Deputatul Gabriel Andronache este singurul dintre cei chestionaţi de noi care afirmă că nu l-ar deranja verdele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...