2019-02-20 19:46


Carmen Dan, despre INCIDENTUL cu femeia jandarm: A insistat să îmi spună că trăieşte pentru că a existat lângă ea colegul ei

 |  10:47
Carmen Dan, despre INCIDENTUL cu femeia jandarm: A insistat să îmi spună că trăieşte pentru că a existat lângă ea colegul ei

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a vorbit duminică despre discuţia pe care a avut-o cu femeia jandarm care a fost lovită de protestatarii violenţi la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, precizând că aceasta i-a spus că a scăpat cu viaţă din acel incident datorită colegului său, care s-a întors după ea şi a protejat-o cu scutul. La mitingul din 10 august, cei doi jandarmi care au rămas în urma colegilor lor aflaţi în drum spre o intervenţie în ajutorul poliţiştilor, au fost scoşi din mulţimea de protestatari violenţi de alţi manifestanţi, unul dintre bărbaţi chiar acoperind-o cu braţele pe femeia jandarm, pentru a o feri de lovituri, aşa cum se vede în imaginile difuzate din Piaţă.

„Ştiu ce şoc, ce traumă a suferit Ştefania. În perioada următoare trebuie să discute cu oameni care o pot ajuta ca să treacă de acest şoc psihic pe care îl trăieşte în continuare. (...) A insistat şi sper să nu se supere pe mine că spun asta, să îmi spună că ea trăieşte pentru că a existat lângă ea colegul ei. Pentru că, dacă vizualizaţi cu atenţie imaginile, veţi vedea că el ţine scutul lui deasupra Ştefaniei, protejând-o, în timp ce el primea lovituri, nemaiţinând cont de instinctele de autoapărare. Ea insista în a-mi spune că a scăpat cu viaţă ca prin urechile acului datorită lui Marius”, a declarat ministrul Carmen Dan duminică seară la Antena 3.

Ministrul de Interne a povestit că cei doi jandarmi făceau parte din detaşamentul trimis în ajutorul unor echipaje de poliţie care au fost blocate de mai mulţi protestatari în zona unui fastfood. La un moment dat, însă, femeia jandarm a căzut, iar colegul său s-a oprit să o ajute, în acest fel cei doi izolându-se de ceilalţi jandarmi.

„Ştefania şi colegul ei s-au izolat. De fapt, Ştefania s-a împiedicat, colegul ei s-a aplecat şi el s-a întors să o ajute, şi atunci s-a întâmplat acea scenă care, vă spun sincer, pe mine m-a şocat. Aş vrea să aibă cineva curiozitatea doar să numere loviturile primite doar de la un singur bărbat, şi mă refer la acel bărbat în tricou verde. Loviturile directe asupra Ştefaniei fără cască. Norocul a fost că, deşi nu a mai avut cască, a avut echipamentul de protecţie care a atenuat şocul acelor lovituri”, a explicat Carmen Dan.

La protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, cei doi jandarmi care rămăseseră în urmă au fost scoşi din mulţimea de protestatari care îi loveau continuu de alţi manifestanţi, care au făcut cerc în jurul lor pentru a-i proteja şi a-i duce la colegii lor. Unul dintre bărbaţi chiar a acoperit-o cu braţele pe femeia jandarm, pentru a o feri de lovituri.

În urma intervenţiei în forţă a jandarmilor la mitingul diasporei, peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-20

TAGURI: carmen dan, femeia jandarm, violente protest,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEGRO
20 Aug 2018

Penibila Carmen Dan, penibile slugile inarmate ale politicului descreierat! Penibile provocarile PSDragnea, penibil porcul de la Scrovistea, penibil guvernul care a regizat urata cacealma. Ce-ati facut cu acea femeie penibililor PSD-ALDE-Jandarmerie? Daca nu era salvata de demonstrantii pasnici va impaunati cu o noua victima sa va puneti in aplicare samavolniciile? E bine ca ati ajuns de rasul lumii? E bine ca ne-ati facut din nou calul de bataie al prostiilor voastre? Cand va mai potoliti smintitilor, cu distrugerile in devalmasie ale statului de drept, cu distrugerea economiei si batjocorirea Tarii? Credeti ca veti scapa? Nici in gaura de sarpe, neisprevitilor, nici in imensa Brazilie, nici in negrul Madagascar, nici in Moscova corupta care va indeamna la ce este mai rau! Treziti-va, oligarhilor de carton, verosi si sanghinari, ca nu mai sunteti nici in anul 1945, nici in 1990, nici in 2004! Acum nu va vom mai lasa. Prea ati facut-o de oaie, vorba lui Daia cel ca si voi, fara urma de materie cenusie!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...