2019-04-24 07:11


Carmen DAN îl pune la punct pe șeful Serviciului OMORURI: „Eu nu i-am dat mandat să vorbească!”. Ce declarații a făcut polițistul despre modificarea Codurilor penale

 |  15:04
Carmen DAN îl pune la punct pe șeful Serviciului OMORURI: „Eu nu i-am dat mandat să vorbească!”. Ce declarații a făcut polițistul despre modificarea Codurilor penale

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, nu avea mandat să facă declaraţii publice în legătură cu modificările aduse Codurilor penale, subliniind că poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică.

"Eu sunt senator, voi fi în Parlament, voi participa atât la dezbateri, cât şi la vot. Faptul că un şef din Poliţia Română a ieşit şi a expus o părere personală, în baza unui mandat pe care eu nu i l-am acordat, nu consider că poate fi confundată cu o poziţie instituţională. Cu atât mai mult, cu cât Ministerul Afacerilor Interne nu are competenţa de a legifera. (…) Cred că este obligaţia şefilor Poliţiei Române să vadă dacă acea expunere personală s-a făcut în contextul unui mandat, dacă a exprimat o părere personală şi în ce limite a avut loc această exprimare. Nu se face o anchetă. Este un poliţist care şi-a exprimat un punct de vedere. Repet, nu i-am dat eu acel mandat. Eu cred că rigorile acestei funcţii impun o anumită reţinere", a răspuns Carmen Dan, potrivit Agerpres. Întrebată dacă poliţistul va fi sancţionat, Carmen Dan a spus: "Nu aşteptaţi ca un ministru, membru al unui partid politic, să dezlănţuie acum un jihad împotriva unui poliţist, specialist recunoscut, care a ieşit şi a expus public o părere personală. Eu spun că trebuia să existe reţinere, că trebuie să se înţeleagă că, pe acest subiect, care presupune multă discuţie în tema politicului, ar fi trebuit să rămână ceea ce este, un poliţist bun, un specialist bun, un profesionist bun". Şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, a declarat luni într-un interviu că excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce înapoi sistemul judiciar cu 20 de ani şi va fi greu de prins autorul unui omor sau un pedofil.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-19

TAGURI: carmen dan, radu gavris, politia romana, serviciul omoruri, ministrul de interne
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MEEE
19 Dec 2017

nu va suparati tovarasi "jurnalisti" de cand iti trebuie intr-o tara democratica "mandat" ca sa vorbesti?! asa e ca aveti vise erotice cu ceausescu si cu comunistii?!
ANONIM
19 Dec 2017

CUCOANA CHILOTAREASA TE TREZESTI PE MOSIA LUI DREAK-NEA PUI DE MILITIAN RETARD LA TELEORMAN .EXPRIMAREA PUBLICA A UNUI PROFESIONIT, MESERIAS ADEVARAT, ESTE MULT MAI IMPORTANTA PENTRU CUNOASTEREA PUBLICA A PROBLEMATICII F.F. INTERESANTA PT VIATA PUBLICA SI EXISTENTA SOCIETATII UMANE DECAT A UNUI POLITRUC MANCATOR DE KKT....
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Dec 2017

am o propunere...TOTI BOLSEVICII SA PLECE IN KOREEA DE NORD............SI MAfiOTII LA ALCATRAZ...sa manance niste praz(ma scuzati n-am gasit alta rima UN BURSUC CU pARUL RAR DIN SERVICIU FINANCIAR si vrabiuta-secretara ARUNcA BOMBA...si ELEFANTU PIERDE TROMPA...hahaha si cratitareasa din dELI-MORMAN ajunsa ministru pusa de un PORCAR sINISTRU are probleme de mandat dar daca o pui sa prinda un hot de portofele se pisa pe ea de frica)
MAFIA PSD.
19 Dec 2017

Madam sacaz de TeleMorman nu a citit Constitutia Romaniei unde libera exprimare este garantata. Ea executa ordinele lui Drag-Jong-Un de TeleMârlan unde nu sunt librarii iar mentalitatea oamenilor este de secol primitiv.
BEBICA
20 Dec 2017

Asta e dusa rau cu pluta . De cind e nevoie de un MANDAT ca sa-ti exprimi o parere personala ? Sau e o lege noua in curs de aprobare pe repede inainte ?
SOVAN DANIEL-ILIE
20 Dec 2017

Cum poți în România de azi să-ți înveți copiii să aibă încredere în Poliția Română când aceasta te hărțuiește, îți încalcă drepturile în loc să le apere, pune monopol pe piata privată a serviciilor și te lasă fără posibilitatea de a-ți mai putea hrăni copiii. Or fi legile proaste în România dar polițiștii ... dau o interpretare limitativă acestora după bunul plac și de multe ori cu rea credință. Un doctor în drept din Inspectoratul General al Poliției Române in anul 2007 ajută poliția ieseană să interpreteze corect unele articole de lege pentru a nu face un abuz de putere față de persoana mea iar in anul 2016 un polițist moldovean ajuns chestor, numit de președintele Basescu, după 9 ani inainte de a se pensiona , interpretând din nou limitativ același articol de lege hotărăste să anuleze propriul act emis in condiții de legalitate in anul 2007. Cel mai grav e faptul că un magistrat de contencios administrativ ,nu intâmplător fiind și soția unui agent de poliție din Iași la sesizarea Instituției Avocatul Poporului de ma repuna in drepturi, nu se abține de la judecarea cauzei și achiesează la abuzurile ordonatorului de credite a soțului respingănd cererea. Cum să mai ai incredere in poliție si justitie cand ei interpretează legea limitativ?! Puterea legislativă ar trebui ca la emiterea legilor pe lângă Notele de fundamentare sa intocmeasca si Note la note explicative de aplicare pentru a se asigura că in teritoriu polițiștii și magistrații nu le interpretează limitativ si respecta drepturile garantate de Constituția României. Sincer și cu părere de rău pentru foștii colegi cinstiți și adevărați profesioniști dar de multe ori îmi este rușine să mai spun că am fost polițist. Știu că se spune că ,,fiecare pădure are uscăturile ei" însă în Poliția Română ,, nu vezi pădurea din cauza copacilor" . Sunt apolitic și c
ANONIM
20 Dec 2017

Doamna ministru poate verifica dacă angajatul a încălcat sau a respectat Codul deontologic ?
Random imageUltimele stiri


STARBAG