2019-02-19 02:45


Cât de reală este ruptura dintre Dinu şi Crin? 10.000 de dolari lunar de la mogulul Patriciu pentru familia Antonescu

 |  19:58
Cât de reală este ruptura dintre Dinu şi Crin? 10.000 de dolari lunar de la mogulul Patriciu pentru familia Antonescu
Ultimele declaraţii publice ale lui Crin Antonescu şi DinuPatriciu consemnează o ruptură a prieteniei dintre cei doi. Cu toate acestea,mogulul petrolist finanţează lunar familia preşedintelui liberal. Cu 10.000 de dolari.Aceasta este suma pe care europarlamentarul Adina Vălean, soţia liderului PNL,o obţine în fiecare lună de la o firmă controlată de Patriciu.

Soţia lui CrinAntonescu, preşedintele PNL, îmbină foarte profitabil activitatea de demnitareuropean cu cea de consultant privat în beneficiul afacerilor lui Dinu Patriciu.Conform declaraţiei sale de interese depuse recent la Autoritatea ElectoralăPermanentă (AEP), eurodeputata Adina Vălean încasează lunar 10.000 de dolari dinconsultanţa oferită firmei Finite Assets, societate controlată de Patriciu. Contractul ei este pe operioadă nelimitată, iar în anul 2010 (anul fiscal încheiat, n.r.), banii pecare Vălean i-a obţinut au fost nici mai mult nici mai puţin de 90.086 euro,după cum ne spun cele mai recente declaraţii de avere si de interese ale sale, afişate laînceputul acestei luni pe pagina oficială de internet a AEP. Contractul luiVălean cu Finite Assets datează din anul 2008 şi i-a adus eurodeputatei unvenit de 104.325 de euro în anul fiscal anterior - 2009.

În ciudainsistenţelor reporterilor „Puterea” de a lua legătura cu Adina Vălean pentru ane da detalii mai concrete despre activitatea sa la Finite Assets, eurodeputatanu a putut fi contactată. Menţionăm, totuşi, că domeniul imobiliarelorreprezintă una din principalele activităţi ale societăţii unde soţiapreşedintelui liberal oferă consultanţă. În anul 2008, publicaţia de profileconomic Wall Street scria că Finite Assets este o companie înregistrată înInsulele Virgine Britanice şi că este deţinută integral de RompetrolHolding.

Vechi amiciţii

Adina Vălean şiCrin Antonescu formează din anul 2009 un cuplu căsătorit. Buna relaţie pe careeurodeputata o are cu Patriciu este, însă, mai veche. Vălean a fost între 2004şi 2007 deputat de Prahova, fieful petrolistului. „Dinu este poate celmai apropiat prieten politic pe care îl am. Politic, în sensul că sunt o adeptăa pragmatismului liberal şi împărtăşesc ideea că politica se face pornind de lao viziune pe care o ai despre ţara ta, despre cetăţenii ei, despre locul şirolul lor într-o lume globală. Altfel, rămâi un amator. Dinu m-a încurajat sprepolitică şi m-a susţinut întotdeauna. Asta nu are legătură în nici un fel cuCrin”, declara Adina Vălean revistei „QMagazine” la scurt timp după căsătoria cu preşedintele PNL.

Certuriîntre prieteni

Crin Antonescu şiDinu Patriciu au avut întotdeauna o prietenie asumată. Cu toate acestea, anul2011 înregistrează declaraţii publice în care cei doi se „înţeapă” reciproc,una dintre acestea fiind chiar un îndemn voalat la demisia din PNL făcut deAntonescu lui Patriciu. „Dacă aş fi în locul lui Dinu Patriciu şi aş ajunge săscriu, deci să cred, acele lucruri despre partidul în care sunt membru, mi-arfi ruşine să mai fiu membru, aş pleca de-acolo şi, sigur, dacă aş dori şi aşavea posibilitatea, aş face alt partid. Eu nu aştept şi nu-mi doresc (demisialui Patriciu - n.r.), dar dacă aş fi în locul domniei sale, având acesteconvingeri, asta aş face (aş demisiona - n.r.)”, reprezintă o declaraţie de lasfârşitul lunii trecute a preşedintelui liberal. Afirmaţiile lui Crin Antonescuse refereau la unele editoriale recente pe care Dinu Patriciu le publică înziarul patronat – „Adevărul“, texte în care petrolistul critică voalat alianţadintre PNL şi PSD. Schimbarea de optică a mogulului liberal este surprinzătoare.În trecut, Dinu Patriciu a fost un susţinător al unei alianţe a liberalilor cuPSD, el pledând constant pentru aceasta încă din 2004, când PNL realizaseînţelegerea cu PD şi forma Alianţa D.A.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
09 Iun 2011

La banii astia, nici eu nu m-as deranja dimineata...plu ca un job la buget ar deveni facultativ...cainii latra, ursu' trece.
SILE
09 Iun 2011

Sindromul ciorii vopsite. Ambii sunt liberali cum e Marian Vanghelie turnul din Pisa.Si daca politicienii nu vor intelege ca o prezenta la vot de40%( ultimele parlamentare) ii delegitimeaza pe toti, vor avea mari probleme. Pentru ca dusul asta cu presul are o durata limitata. Si proverbul american nu specifica soarta acelora ce reusesc sa prosteasca lumea un timp.Am in minte exemplul Ceausescu. O zi buna !
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...