2017-01-20 03:43

POLITICA


Cât de sever e Voinescu atunci când negociază funcţia de purtător de cuvânt al PDL. Grupul de la Bruxelles începe să-şi impună oamenii în partid

 |  19:06
Cât de sever e Voinescu atunci când negociază funcţia de purtător de cuvânt al PDL. Grupul de la Bruxelles începe să-şi impună oamenii în partid

Fostul purtător decuvânt al lui Traian Băsescu din campania pentru prezidenţiale din 2009, SeverVoinescu, este la un pas de a deveni purtătorul de cuvânt al PDL. Condiţia pecare a pus-o pentru a prelua funcţia este ca partidul să-i aprobe strategia decomunicare, pentru că “un om trebuie să ştie de la început ce poate să facă”.

La şedinţa desăptămâna trecută a conducerii PDL, Sever Voinescu s-a oferit să elaborezepentru partid o strategie de comunicare, iar BPN a aprobat demersul, potrivitunor surse democrat-liberale. Partidul i-a pus însă o condiţie lui Voinescu: săpreia şi instituţia purtătorului de cuvânt al partidului, îndatorire care îi vaocupa cam tot timpul. Sursele citate au mai precizat pentru “Puterea” că Voinescua acceptat şi s-a angajat ca în cel mult două săptămâni să pună pe hârtiestrategia de comunicare cu care să revină la şedinţa conducerii PDL pentru a fi aprobată. SeverVoinescu nu are însă de gând să accepte să se angajeze la această sarcină dacă strategialui nu va fi aprobată aşa cum o propune el pentru că vrea să fie lăsat sălucreze aşa cum ştie el. Cel mai probabil luni, la şedinţa BPN, deputatul PDLîşi va prezenta strategia care, potrivit surselor citate, va promova ca purtătoride mesaje mai mulţi specialişti ai partidului pe diverse domenii. “Este bun şiGelu Vişan ca purtător de mesaje, dar ar trebui să folosim mai mulţispecialişti. De exemplu, dacă vorbim de Codul muncii la emisiunile dedezbateri, este mai bine să trimitem acolo un specialist în muncă, dacă vorbimdespre economie, să trimitem un specialist în economie de la partid şi de ce nudin Coaliţie”, au menţionat sursele noastre. În noua strategie de comunicarevor fi cuprinse probabil şi colaborări cu firme de consultanţă, dar doar punctual,de exemplu pe sondaje de opinie sau diverse studii. Strategia de comunicare poate fi aprobată doarde BPN, nu este necesar să intre la aprobare şi de alte foruri de conducere, aumai spus sursele citate.

Grupul de reacţie rapidă alături de Voinescu

La rândul său, SeverVoinescu a declarat pentru “Puterea” că a fost mandatat de BPN să prezinte o nouă stretegie de comunicareşi că aceasta este aproape finalizată. Voinescu a menţionat că doar dacă i seaprobă strategia va accepta să se ocupe de comunicarea partidului şi să preiafuncţia de purtător de cuvânt. “Aşa mi se pare corect, dacă pui un om să facăceva, acel om trebuie să ştie clar de la început ce poate face şi ce nu”, aspus deputatul PDL. El a adăugat că nu are de gând să dea amănunte desprestrategia pe care o pregăteşte, pentru că “strategiile le pui în aplicare şigata”, nu trebuie să le explici. Cât despre actuala echipă de comunicatori, saugrupul de reacţie rapidă din care fac parte Roberta Anastase, Sulfina Barbu,Gheorghe Flutur şi Raluca Turcan, Voinescu a spus că nu are nimic împotrivă sărămână alături de el. “Ceea ce fac eu este un efort comprehensiv care cuprindepe toată lumea. Eu vreau să mă bag în această poveste, pentru că ştiu căpartidul are nevoie de un purtător de cuvânt şi de o strategie de comunicare”,a încheiat Voinescu. Atât Roberta Anastase, cât şi Sulfina Barbu s-au declaratfoarte mulţumite de alegerea partidului, ele menţionând că îl vor susţine fărărezerve pe Voinescu pentru această funcţie. “Avem mare nevoie de un purtător decuvânt. Actuala echipă de comunicatori nu a funcţionat, poate pentru că nu aexistat o coordonare. Eu am propus anumite lucruri care nu s-au aplicat. Poatecă nu am fost suficient de insistentă şi de convingătoare în această privinţă”,a spus Sulfina Barbu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image