2018-12-14 12:22


Cătălin Predoiu: Atacul lui Tăriceanu după cazul Rarinca arată că tovarăşi din PSD au oarecare emoţii privind unele dosare

 |  07:51
Cătălin Predoiu: Atacul lui Tăriceanu după cazul Rarinca arată că tovarăşi din PSD au oarecare emoţii privind unele dosare

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că "atacul" venit din partea lui Călin Popescu Tăriceanu după cazul Marianei Rarinca arată că "domni sau tovarăşi, mai bine zis" din PSD şi PLR "au oarecare emoţii" privind unele dosare importante care se procesează.

"Să nu se justifice atacurile asupra justiţiei şi credibilităţii ei printr-un caz particular. În fiecare zi, în România se judecă sute de mii de cazuri. Până una alta, justiţia română este pe un drum bun şi este în fruntea sondajelor de încredere. Cred că asta este şi problema domnului Tăriceanu şi ăsta este şi scopul celor care fac acest atac la justiţie instrumentând un caz emoţional pentru a submina încrederea în această justiţie. De ce? Pentru că acolo, în mecanismul justiţiei, sunt încă dosare importante care se procesează, fie la parchet, fie pe rolul instanţelor şi cred că o serie de domni sau tovarăşi, mai bine zis, din PSD, din partidul domnului Tăriceanu au oarecare emoţii. Atunci, e bine, preventiv, să submineze încrederea în justiţie", a precizat Cătălin Predoiu.

Liberalul a mai afirmat că președinta ÎCCJ, Livia Stanciu, a adus beneficii imaginii României, prin activitatea din justiţie.

"În ceea ce o priveşte pe preşedinta ICCJ, să vedem ce a făcut pentru imaginea României făcându-şi meseria, nu altceva. Luaţi rapoartele de ţară pe justiţie, vedeţi cum arătau menţiunile despre ICCJ până să preia doamna Stanciu primul mandat şi vedeţi cum arată acum. O să vedeţi o diferenţă pozitivă. Una dintre problemele constante în rapoartele de ţară a fost faptul că pe rolul ICCJ erau foarte multe dosare de mare corupţie care nu se judecau şi se amânau ani de zile. Au fost cazuri celebre care au durat opt-nouă ani. Or, după preluarea mandatului de către Livia Stanciu aceste dosare nu au mai trenat, s-au judecat la timp, s-au dat soluţii", a susţinut Cătălin Predoiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-31

TAGURI: catalin, predoiu, atac, tariceanu, caz, rarinca, tovaras, psd, are, oarecare, emotie, dosar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CARACATITA DIPLOMATIEI
31 Mai 2015

Sa vezi ce emoti i-ti va da SIMA din Elvetia , bancherule de Plescoi .
PSD-UL ESTE FRUNTEA ?????
31 Mai 2015

“Prin impunerea lui Alexandru Petrescu in fruntea C.A. vicepresedinte PSD Diaspora, Ioan Rus a demonstrat ca isi continua campania de politizare si distrugere a companiei CFR Calatori. In octombrie 2014, Poşta Română, condusa de Alexandru Petrescu, a distribuit în timpul campaniei prezidenţiale, alături de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate şi plătite de PSD, prin care pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte. Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes, cel care a candidat pe lista UDMR, fara succes, la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Vrancea. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu zis "SMART", in prezent dirijorul trenurilor private de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara,aflat acum sub control judiciar , au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus ii mentine in CA de CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile “in totalitate legale” de la CFR Calatori – Carmen Maria Popescu"
Random imageUltimele stiri


loading...