2019-01-23 05:40


Cătălin Predoiu: Revizuirea Constituţiei, monopol de putere pentru USL

 |  22:05
Cătălin Predoiu:  Revizuirea Constituţiei, monopol de putere pentru USL

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social pe tema revizuirii Constituţiei, că proiectul de revizuire a Constituţiei este menit să instituie, pe termen mediu şi lung, un monopol al puterii pentru USL.

"Acesta este, după părerea mea, lucrul cel mai periculos care se poate întâmpla dacă proiectul de revizuire trece aşa cum a fost el redactat pentru moment. Se încearcă golirea de conţinut a acestui stat de drept, prin lipsirea de competenţe, slăbirea de competenţe a instituţiilor fundamentale ale statului. Aşa cum este acum, proiectul ameninţă să slăbească şi statul de drept şi să dezorganizeze administraţia noastră", a susţinut Predoiu, citat de Agerpres.

 Predoiu: Instituţiile juridice, sub papucul Paramentului

În opinia sa, adevărata problemă - care pare nerezolvabilă - este mentalitatea politică din spatele acestei revizuiri. "Uitaţi-vă ce instituţii sunt lovite de-a dreptul în moalele capului de revizuirea Constituţiei. Avem ÎCCJ care îndrăzneşte să sancţioneze corupţia, avem CSM-ul, avem puterea judecătorească în sensul ei cel mai larg, adică instituţii care, anul trecut, s-au opus desfiinţării statului de drept. Ei bine, aceste instituţii sunt puse acum sub papucul Parlamentului. Legile sunt făcute de oameni şi pentru oameni, nu poţi să prezidezi o comisie de revizuire a Constituţiei fără să ai habar de acest domeniu, şi mai mult decât atât, demonstrând într-un trecut recent că ai alergie la statul de drept. Cu alte cuvinte, faci ceva în ştiinţele juridice sau în viaţa politică şi ajungi să prezidezi reforma unei Constituţii, nu prezidezi reforma unei Constituţii ca să pleci cu ceva", a mai afirmat Predoiu, conform aceleaşi surse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02

TAGURI: Predoiu, constitutie, USL
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...