2019-01-20 07:02


Cătălin Predoiu s-a înscris în PDL. Democrat-liberalii au prezidenţiabil

 |  20:46
Cătălin Predoiu s-a înscris în PDL. Democrat-liberalii au prezidenţiabil

Cătălin Predoiu, fostul ministru de Justiţie în guvernele Boc şi Tăriceanu, s-a înscris în PDL şi a fost votat drept prim-vicepreşedinte de către Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al partidului. Astfel, democrat-liberalii au făcut o achiziţie redutabilă, după un an în care partidul a fost marcat de o ruptură internă, cauzată de scindarea dintre grupările Blaga - Udrea. Mai mult, întrucât partidul este marcat de o criză de oameni, Predoiu poate fi candidatul PDL pentru prezidenţiale, întrucât fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu vrea să fie susţinut de toate forţele de Dreapta, nu doar din partea PDL.

PDL a pregătit intrarea lui Predoiu în partid, după ce Blaga anunţase, înainte de Consiliu, că s-a votat mărirea numărului de prim-vicepreşedinţi, de la patru la cinci. Apoi, în cadrul CNC, după ce Predoiu şi-a anunţat intrarea în partid, acesta a fost validat, cu 552 de voturi pentru şi 8 împotrivă, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului şi a completat că este gata să se alăture acestei echipe „pentru victorie” şi că este un moment foarte important din viaţa sa.

Blaga îi dă liber

Predoiu reprezintă şi o variantă de candidat pentru prezidenţiabilele din 2014, după ce preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus că, potrivit procedurilor partidului, cei care vor dori să se înscrie în cursa pentru prezidenţiale o pot face la alegerile primare din partid, după care va fi stabilit candidatul. Precizarea vine după ce de-a lungul timpului s-a tot invocat lipsa unui candidat viabil pentru prezidenţialele din 2014. A fost invocat numele lui Mihai Răzvan Ungureanu, dar fostul premier a făcut referire la numirea unui candidat comun din partea forţelor de dreapta. În plus, Ungureanu şi-a înfiinţat propria platformă de dreapta, Forţa Civică, chiar dacă avea posibilitatea de a se înscrie în PDL.

Răspunsul: E prematur

Pe de altă parte, Predoiu a refuzat să vorbească explicit despre Cotroceni, după ce a declarat sâmbătă că este prematur să vorbească despre o eventuală candidatură a sa la Preşedinţia României din partea PDL. „E o întrebare prematură, cred că ceea ce este important acum este să recapacităm energiile Partidului Democrat Liberal. Am afirmat că PDL este un partid de învingători, este un partid care şi-a spulberat adversarii politici în nenumărate rânduri şi cred că mai poate face acest lucru. Ceea ce este important nu numai pentru acest partid, ci, cred eu, pentru întreaga viaţă politică din România este profesionalizarea structurilor partidelor politice, pentru că oamenii aşteaptă un alt fel de a face politică. Oamenii aşteaptă soluţii bazate pe adevăr, pe altruism, pe capacitate tehnică şi pe expertiză politică şi administrativă. Cred că ăsta este obiectivul principal, în orice caz, eu mi-am propus acest proiect şi sunt foarte bucuros că am fost primit în PDL pentru a-mi concretiza acest proiect”, a spus Predoiu la finalul şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare al PDL.

„Dragă Cristi”

Fostul ministru al Justiţiei i s-a mai adresat sâmbătă, în debutul discursului său, europarlamentarului Cristian Preda, care a fost suspendat din partid, subliniind că PDL este „soluţia” şi că dacă ceva nu îi place la acest partid să încerce să îl schimbe din interior. „Dragă Cristi, îţi spun cum ţi-am spus şi ţie, şi colegilor din grupul reformist, la toate întâlnirile pe care le-am avut. PDL e soluţia. Poate că nu e totul perfect, ai dreptate, poate că s-au făcut greşeli. Ai dreptate. Numai cine nu munceşte nu greşeşte. Dar, te rog, rămâi aici şi, dacă ceva nu îţi place, încearcă să schimbi. Încearcă să faci din PDL ceva mai bun. Eu de asta am venit aici, ca împreună să facem din nou acel PDL învingător”, a spus Predoiu în discursul rostit la Consiliului Naţional de Coordonare.

De asemenea, el i s-a adresat deputatului PDL Toader Paleologu, care a apreciat că suspendarea lui Cristian Preda din PDL, concomitent cu alegerea fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu în funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii, este o manieră puerilă de a compensa. „Dragă Toader, ai vorbit de in şi out. Vă propun altceva: win-win (expresie semnificând câştig reciproc, în eng.). Rămâneţi”,a spus Predoiu. 

Papahagi a ales Mişcarea Populară

Adrian Papahagi a anunţat că a demisionat din PDL şi că a acceptat să facă parte din grupul de iniţiativă al Partidului Mişcarea Populară. „Am transmis astăzi domnului Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, o scrisoare de demisie din partid. Părăsesc Partidul Democrat Liberal fără resentimente şi păstrez aceeaşi prietenie colegilor alături de care am dus luptele politice ale anului trecut, în special organizaţiei PDL Cluj şi domnului Emil Boc”, a scris vineri Papahagi pe Facebook. În opinia sa, principala problemă a Dreptei româneşti nu este lipsa valorilor şi a oamenilor credibili, în toate formaţiunile existente, ci criza de leadership. El a adăugat: „Cred, totodată, că singurul lider legitim al Dreptei este Traian Băsescu. Am decis, aşadar, să mă alătur mişcării civice inspirate de preşedintele României şi am acceptat să fac parte din grupul de iniţiativă al Partidului Mişcarea Populară”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-07
Citeste si:
Cătălin Predoiu a devenit prim-vicepreşedinte al PDL. Discuţia despre candidatura la preşedinţie este prematură

TAGURI: Catalin, Predoiu, PDL, prim-vicepresedinte, candidat, presedintie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...