2018-10-15 22:20


Cătălin Predoiu: Tiberiu Niţu ar avea de câştigat dacă ar demisiona

 |  08:46
Cătălin Predoiu: Tiberiu Niţu ar avea de câştigat dacă ar demisiona

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, joi seara, că se impune demisia procurorului general Tiberiu Niţu în urma scandalului privind coloanele oficiale. Liberalul a susţinut că Niţu ar avea de câştigat dacă ar lua o decizie în acest sens.

"Eu nu contest rezultatele din carieră, modul în care domnul Nițu și-a impus anumite standarde profesionale, nu despre asta e vorba. E o chestiune de credibilitate a unui lider, a unui șef al unui sistem foarte important, sistemul Ministerului Public, care nu poate funcționa decât în condiții de prezumție de integritate ireproșabile. Este postul din care se conduc procurorii. Procurorii sunt cei care acuză cetățenii pentru comiterea de fapte penale, cercetează și trimit eventual în judecată, sau încetează urmărirea penală. Acești oameni trebuie să fie în afară de orice dubiu. Sigur că oricine are prezumția de nevinovăție, dar trebuie să înțelegem un lucru și cei care lucrează în stat și cei care lucrează în politică. În momentul în care accezi într-o funcție ai mai puține drepturi, nu mai multe, nu invers", a declarat Cătălin Predoiu, potrivit Agerpres.

Liberalul a ţinut să precizeze că se impune demisia lui Tiberiu Niţu.

"Dânsul este procuror general, nu mai e cetățean obișnuit. Această prezumție de reputație nu poate fi amenințată de nimic. Oricând o instituție (DNA — n.r.) cu o reputație pe care nu o mai poate contesta nimeni pune o astfel de problemă, când ministrul Justiției, se pare, îți sugerează să faci un gest de demnitate ca să protejezi sistemul, nu cred că ai de ales. Pe scurt, cred că se impune demisia domnului Nițu. Și, cred că și din punctul dumnealui de vedere ar avea de câștigat", a susţinut Cătălin Predoiu.

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat, joi, că a beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege. Acesta a susţinut că este de datoria lui să se asigure că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfășura în condiții normale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-29
Citeste si:
Cătălin Predoiu vrea ca liberalii să sprijine candidatura lui Cristian Buşoi la Primăria Capitalei
Cătălin Predoiu: Guvernul Cioloş e supus unui şantaj politic şi unei abordări parşive din partea PSD

TAGURI: catalin predoiu, tiberiu nitu, castiga, demisioneaza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CATALINA
29 Ian 2016

Cataline, cum le stii tu pe toate ca un om mare. poti sa ne spui si noua ce ar câstiga Nitu? Prietenia vostra ca veti putea sa faceti ce va trece prin tacalie fara sa va tâtâie poponetul? ma derbedeule! :)
Random imageUltimele stiri


loading...