2018-12-14 17:29


Cătălin Voicu a redevenit membru PSD de la sfârşitul lui martie. Pesediştii ţin cu dinţii de singurul senator care a stat după gratii şi nu vor sub nici o formă să-l excludă

 |  19:53
Cătălin Voicu a redevenit membru PSD de la sfârşitul lui martie. Pesediştii ţin cu dinţii de singurul senator care a stat după gratii şi nu vor sub nici o formă să-l excludă

PSD e foarte aproape de a stabili un nou record în ceea ce priveşteimaginea de partid corupt: ar putea deveni primul partid postdecembrist care vaavea ca membru un senator care se întoarce în Parlament după un an de puşcărie.Cătălin Voicu, acuzat de procurori că a încercat să mituiască nişte judecătoriai Curţii Supreme, e la un pas de a fi eliberat din arest preventiv. Iar VictorPonta nu dă nici un semn că ar vrea să-l excludă pe Voicu din PSD, deşi, recent,s-a grăbit să-l dea afară din partid pe Adrian Severin, suspectat de fapte decorupţie pe care unii le-ar putea considera mult mai blânde. Dacă va fi eliberat, Cătălin Voicu se vaputea întoarce la Senat ca membru al grupului senatorial PSD, condus de IlieSârbu, socrul lui Victor Ponta.

Dupăun an de arest preventiv, senatorul Cătălin Voicu ar putea fi eliberat subcontrol judiciar. În tot acest timp de detenţie, el a fost în permanenţă membrual PSD Bucureşti, organizaţie condusă de prietenul său, Marian Vanghelie. Şisunt şanse mari ca Voicu să rămână în continuare membru de partid. Pentru căPSD nu dă nici un semn că ar vrea să-l excludă. Colegii lui Voicu de la PSDBucureşti confirmă că el face în continuare parte din partid. Mai mult, social-democraţiispun că nu s-a pus niciodată problema ca el să fie exclus. Iar dacă nu a fostexclus când a fost arestat, ar fi ilogic să fie exclus acum, când esteeliberat.

Oficial, e suspendat din partid

Radu Moldovan, purtătorul de cuvânt al PSD, ne-a declaratcă senatorul Voicu nu mai e mebru al partidului, fiind suspendat în urmă cu unan, când s-a decis arestarea sa. Rugat să comenteze de ce nu a fost şi exclus,aşa cum s-a întâmplat cu europarlamentarul Adrian Severin, Moldovan a evitatrăspunsul. „Domnul Voicu este suspendat din partid. Şi, conform statutului,fiind suspendat, el nu mai este membru PSD. Dacă vreţi să faceţi comparaţieîntre cele două cazuri (Severin şi Voicu, n.r.), este problema dumneavoastră,eu tot ce pot să vă spun este că domnul Voicu nu mai e membru PSD”, a afirmatpurtătorul de cuvânt al social-democraţilor.

Statutul PSD spune că e membru

Statutul PSD îl contrazice însă pe purtătorul de cuvântal partidului. Nicăieri în Statutul PSD nu este menţionat că dacă un pesedisteste suspendat, el îşi pierde calitatea de membru al partidului. Conformarticolului 27, alineatul 1, „calitatea de membru al Partidului Social Democratse pierde prin demisie, excludere, radiere sau înscriere în alt partid”. Deasemenea, calitatea de membru PSD se poate pierde şi prin autosuspendare şinicidecum prin suspendare. Cităm mai jos din articolul 28 al Statutului PSD: „Alineatul1: Calitatea de membru al Partidului Social Democrat încetează prinautosuspendare, decizie personală luată în situaţia în care calitatea de membrude partid a acestuia devine incompatibilă cu o funcţie sau cu o demnitatepublică pe care urmează să o ocupe” şiAlineatul 2: „La revenirea în partid, în urma încetării situaţiei deincompatibilitate, perioada de autosuspendare va fi considerată vechime înpartid”.

Mai mult, la această dată, suspendarea senatorului Voicua expirat, depăşindu-se termenul de 12 luni. Cităm mai jos din Articolul 31: „MembriiPartidului Social Democrat care au săvârşit abateri de la prevederileStatutului ori care prin activitatea sau comportamentul lor aduc prejudiciipartidului li se aplică, în funcţie de gravitatea acestora, una din următoarelesacţiuni: e) suspendarea pe o perioadă de 6-12 luni din calitatea de membru alpartidului”.

Ce spun colegii lui Voicu de la PSD Bucureşti

Colegii lui Voicu de la organizaţia PSD Bucureşti confirmăşi ei că el este în continuare membru. Nici unul nu-şi aminteşte ca acum un an,când el a fost arestat, să-şi fi pus cineva problema excluderii sale. „Nu s-apus problema excluderii sale din partid la vremea respectivă. Din câte ştiu eu,domnul Voicu e în continuare membru PSD”, ne-a declarat deputata Rodica Nassar,membră a organizaţiei Bucureşti a social-democraţilor. Întrebată dacă e posibilca el să fie exclus în viitor, Nassar ne-a declarat că e puţin probail să seîntâmple asta. „Păi, din moment ce nu s-a pus problema excluderii lui când afost arestat, de ce ar fi exclus acum, când va fi eliberat? Nu înţeleg logicaîntrebării”, ne-a declarat Nassaar.

Deputata ne-a explicat şi de ce în cazul lui Severin s-aluat decizia excluderii din partid. „Cazul domnului Severin a depăşit graniţeleţării şi au existat presiuni din partea Partidului Socialist European”, a maiprecizat Rodica Nassar.

Doru Giugula, şeful Comisiei de Integritate Morală a PSDBucureşti, susţine şi el că senatorul Voicu e încă membru. În plus, Giuguladeclară că nu-şi aduce aminte ca Voicu să fi fost sancţionat în vreun fel.„Nu-mi aduc aminte să se fi luat vreo sancţiune împotriva lui. E în continuaremembru PSD”, a declarat social-democratul.

Va sta de-a dreapta socrului lui Ponta

Dacă va fi eliberat, Cătălin Voicu se poate întoarce înParlament ca membru al grupului senatorial PSD, grup condus de însuşi IlieSârbu, socrul preşedintelui partidului. Indiferent de sancţiunile care-i vor fiaplicate sau nu în PSD lui Voicu, nimeni nu îl poate opri să vină la şedinţelesenatorilor PSD dacă el va dori acest lucru. „Apartenenţa la un grup senatorialeste o chestiune de voinţă personală. Domnului Voicu, fiind senator, nu i sepoate restrânge nici un fel de drept. Noi tot ce am putut face a fost să lăsămjustiţia să îşi facă datoria. Şi am făcut-o”, ne-a declarat Dan Şova, senatorsocial-democrat.

De ce a fost Voicu arestat

Cătălin Voicu este judecat pentru trafic de influenţă înformă continuată şi fals în înscrisuri sub semnatură privată în legatură cufapte de corupţie în formă continuată. Procurorii DNA îl acuză că a încercat săinfluenţeze decizia unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ), instanţa supremă a statului român. Conform DNA, Voicui-a promis bani judecătorului ÎCCJ Florin Costiniu, pentru a înclina balanţajustiţiei în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu. Procurorii au intratpe fir în urma unor sesizări ale SRI, care urmărea un caz de siguranţănaţională. DNA a motivat cererea ca Voicu să stea arestat în timpul judecăriisale întrucât, dacă ar fi fost lăsat în liberate, el ar fi putut influenţainstanţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


OBSERV
05 Apr 2011

"....dup? un an de pu?c?rie. " - cam amesteci puscaria cu arestul preventiv, din punct de vedere juridic ! Mai incet cu aplauzele pentru portocalii; ce o sa te faci la anul? Te da afara chelu!
DANIELS
06 Apr 2011

Cred sincer in reabilitare si in cel ce-ar putea fi simbolul ei, Catalin Voicu. Parlamentarii, nu numai cei de la PSD, ar putea intelege ca puscaria poate fi si o schimbare pozitiva in viata unui om. Presedintele turc a facut puscarie, pentru opinii politice extremiste, parea "decedat" politic, dar a reusit sa revina, sa ajunga presedinte, este chiar o vedeta politica in orientul mijlociu.
ZIGZAG
06 Apr 2011

@observ: sus batista .vrei papa si de la voicu?
Random imageUltimele stiri


loading...