2017-01-21 17:37

POLITICA


Cătălin Voicu a uitat cum se votează

 |  19:14
Cătălin Voicu a uitat cum se votează

Senatorul Cătălin Voicu a fost prezent, miercuri, la şedinţa de plen, pentru prima oară de la eliberarea sa din arestul preventiv în care a stat mai bine de un an.

Voicu a venit, punctual, de la începutul şedinţei, şi s-a întreţinut cu colegul Ioan Mang. „Am discutat despre subiectele de pe ordinea de zi”, susţine Mang, care nu a avut „curiozitatea” să întrebe despre arest, însă e convins că „dosarul a fost unul instrumentat politic”. Pentru că n-a mai fost de un an la muncă, Voicu a trebuit să fie mereu îndrumat. „Ne-a rugat să îi atragem atenţia când trebuie să voteze”, spune Ioan Mang.

La ieşire, noul venit nu a scăpat de jurnalişti decât la toaletă. “Dosarul trebuie să rămână în sala de judecată, nu vreau să-l discut. Dacă vorbim şi despre starea vremii, tot la el ajungem”, a explicat senatorul, care a povestit că “formaţia militară” l-a ajutat să treacă uşor de arest, deşi “fapta sa nu există”. Voicu a precizat că nu are motive să schimbe partidul, din care până acum a fost doar “autosuspendat”. Pe viitor, va vota „conform conştiinţei”, dar are „o obligaţie de suflet faţă de PSD, partidul care l-a trimis în Parlament”. Liderul senatorilor social-democraţi Ilie Sârbu ne asigură: “Votează cu noi. Din moment ce se alătură grupului, asta înseamnă. El singur a venit să-mi spună”. Oficial, raportul de forţe în Senat este acum de 70 voturi la 67 în favoarea Puterii. Exclus în mai 2010 din Comisia pentru apărare, Voicu a fost distribuit la Comisia pentru drepturile omului, „pentru că noi nu avem acces la informaţii clasificate”, după cum explică vicepreşedintele Emilian Frâncu.

Voicu a fost arestat preventiv, între aprilie 2010 şi iulie 2011, sub acuzaţia că ar fi primit bani pentru a interveni pe lângă judecători şi poliţişti în favoarea unor oameni de afaceri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image