2018-12-10 20:15


Cazul Șova, obligația Senatului. PSD vrea reluarea procedurii, nu reinterpretarea primului vot

 |  21:01
Cazul Șova, obligația Senatului. PSD vrea reluarea procedurii, nu reinterpretarea primului vot

Cererea de arestare în cazul lui Dan Șova (PSD) e pe cale să fie supusă din nou votului Senatului, deoarece majoritatea guvernamentală din această cameră a Parlamentului consideră că nu poate fi doar reinterpretat primul vot și aprobată cererea. Chiar unul dintre colegii de partid ai celui acuzat de corupție, vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a declarat, luni, după ce Senatul va primi în mod oficial hotărârea prin care Curtea Constituțională a decis că respingerea arestării lui Șova a fost neconstituțională va trebui să se stabilească, în prima ședință a Biroului Permanent, "drumul de urmat". În opinia lui Chelaru, calea „este dezbaterea în Comisia juridică, stabilirea unei hotărâri şi în săptămâna următoare, după o şedinţă în plen a Senatului, probabil un nou vot".

„Am văzut puncte de vedere care vorbesc de reinterpretare. Atât timp cât Curtea Constituţională a declarat neconstituţională întreaga hotărâre asta înseamnă că şi votul este neconstituţional, deci toată procedura, şi atunci va trebui să refacem procedura completă. De-asta am spus că nu se pune problema reinterpretării. Cine vorbeşte în aceşti termeni, sau nu cunoaşte sau este de rea-credinţă", a spus Chelaru.

Senatorul PSD a explicat că votul, deși s-a desfășurat corect, nu poate fi reinterpretat în sensul aprobării arestării, deoarece întreaga procedură este neconstituțională și va trebui refăcută pentru că judecătorii de la CCR au decis că „este o problemă cu hotărârea, care este dată, în principiu, în baza unor acte normative care au fost declarate în urmă cu 10 ani sau 7 ani neconstituţionale, dar care n-au fost modificate”. „Şi ceea ce cred că se va întâmpla. Nu ştiu, o să vedem, nu eu hotărăsc, eu v-am spus un punct de vedere", a spus Chelaru.

PNL: să se rezolve repede

De cealaltă parte a baricadei parlamentare, liberalii susțin reconsiderarea votului în sensul că arestarea lui Șova a fost aprobată de majoritatea simplă la pimul vot, așa cum este și sensul celor decise de CCR, și nu este nevoie să se reia întreaga procedură. Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat, luni, în opinia PNL trebuie dată o hotărâre a Senatului care să constate că la vot a fost încuviinţată arestarea preventivă a lui Dan Şova. „PSD, până acum a încercat două hotărâri, prima a fost o non-hotărâre, am contestat şi Curtea Constituţională a decis că trebuie să se dea hotărâre. Au încercat apoi o hotărâre negativă. Nu le-a ieşit nici aceea, Curtea a spus că nu e bine. Ar trebui să încerce acum şi o hotărâre pozitivă, de încuviinţare a arestării preventive”, a spus Bodea.

Acesta a susținut că PSD, dacă nu e de acord cu o asemenea hotărâre, să o atace la CCR.: „Să vedem apoi, să facă ei contestaţie la CC, dacă consideră că nu e bine, şi să spună Curtea dacă o hotărâre de încuviinţare, dată pe Constituţie, este bună sau nu”.

În opinia lui Bodea, social-democrații „fug, vor să se ascundă prin reluarea votului, pe care îl vor controla la sânge, pentru a-l putea apăra de data aceasta cum trebuie şi definitiv pe Dan Şova”. Liberalul mai crede că și dacă se va relua întreaga procedură, ar trebui să se rezolve cazul într-o săptămână, mai ales că „PSD se va grăbi, ca să scape de acest schelet pe care îl are în dulap”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: caz, dan, sova, psd, senat, vot
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VECIN
12 Mai 2015

Se intreaba copii interlopi din cartierul Damaroia , de ce nu mai ride seful . Chiar sa ii vina rindul si lui ? Oare ce va zice madalin acum ?
Random imageUltimele stiri


loading...