2017-01-19 09:00

POLITICA


Cazurile Timoşenko şi Năstase, comparate de un deputat ucrainean

 |  14:11
Cazurile Timoşenko şi Năstase, comparate de un deputat ucrainean

Deputatul Ucrainean Leonid Kojara a acuzat Uniunea Europeană de duble standarde în privinţa cazurilor de corupţie, precizând însă că Ucraina nu are alternativă la integrarea europeană.

Kojara, care este deputat al Partidului Regiunilor şi vicepreşedinte al Comisiei de relaţii internaţionale din Rada Supremă, parlamentul Ucrainei, a comparat cele două atitudini diferite ale UE, una faţă de cazul fostului premier Iulia Timoşenko şi cealaltă în cazul ex-premierului român Adrian Năstase.

„Situaţia din jurul fostului premier al României Adrian Năstase, care de fapt a fost acuzat cam de aceleaşi lucruri ca şi Timoşenko, şi anume abuz de putere, este un exemplu concludent în acest sens”, a declarat deputatul ucrainean. „Ar fi trebuit să explicăm totul imediat, însă chiar de la început reprezentanţii Partidului Popular European nu au fost dispuşi să ne asculte, apărând-o pe dna Timoşenko ca pe unul din aliaţii lor politici”. a declarat Kojara, potrivit Agerpres.

Acesta a mai atras atenţia că s-a creat o tradiţie prin care Europa să dea lecţii Ucrainei, iar Kievul să le facă pe plac oficialilor de la Bruxelles. „Parlamentul European consideră că UE este mai bună şi mai democratică decât Ucraina şi, prin urmare, nu respectă legile noastre, ignorând în acelaşi timp procese similare în statele membre”, a mai spus deputatul ucrainean.

Totodată, acesta a răspuns şi la întrebarea legată de credibilitatea pe care UE o acordă justiţiei române, în comparaţie cu cea ucraineană.: „Despre aceasta a vorbit Năstase însuşi. El a spus că Europa s-a concentrat pe Ucraina, şi nu observă România, din considerentul că dacă o ţară nu este membră a UE, ea este o pradă mult mai uşoară pentru partidele politice europene. În prezent, social-democraţii europeni încearcă să-l apere pe Năstase, dar totul decurge în linişte”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: cazuri Timosenko Nastase, Timosenko justitie, deputat ucraineanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image