2018-12-10 20:53


CCR: Hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de arestare a lui Dan Şova este neconstituţională

 |  13:21
CCR: Hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de arestare a lui Dan Şova este neconstituţională

CCR a decis, miercuri, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuvinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională. Decizia judecătorilor constituţionali este definitivă şi general obligatorie.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, că judecătorii constituţionali nu ridică imunităţi şi nu încuviinţează arestarea unor persoane, ei vrând doar să afle dacă hotărârea luată în cazul lui Dan Şova este constituţională.

"Noi nu ridicăm imunități, nici nu încuvințăm arestarea unor persoane, politicieni, senatori, sau oameni. Noi vrem să aflăm dacă hotărârea luată în cazul lui Dan Șova este constituțională", a afirmat Augustin Zegrean.

CCR, sesizată de PNL, decide miercuri dacă se reia votul privind cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul senatorului PSD Dan Șova.

Dan Șova este cercetat pentru abuz în serviciu și atribuirea unor contracte ilegale a companiilor de Electricitate Rovinari și Turceni. Prejudiciile aduse de Dan Șova se ridică la 71 de milioane de lei. Senatorul PSD mai este acuzat de către DNA şi de faptul ca a dat informații false pentru a-și dovedi nevinovația și în același timp a stricat hardurile calculatoarelor societății de avocați, în care se găseau convorbirile compromițătoare între el si sefii companiei de Rovinari și Turceni.

PNL a sesizat, în 23 aprilie, Curtea Constituţională, arătând că "Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului în cauză".

Liberalii precizează în sesizare că Hotărârea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I-a, nr.271 din 22 aprilie 2015, prin care Senatul constată că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Dan Şova este neconstituţională.

PNL cere CCR admiterea sesizării de neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr. 32 redactată în data de 22 aprilie 2015, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I-a, nr.271 din 22 aprilie 2015, prin care Senatul constată că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova.

"Considerăm că redactarea hotărârii s-a făcut cu încălcarea considerentelor Curţii Constituţionale, atestarea rezultatului votului dat cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, aşa cum este cuprins în dispozitivul deciziei acesteia, neputând fi făcută printr-o 'hotărâre de constatare' care lasă loc la interpretări. Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului în cauză", se menţionează în sesizarea PNL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-06

TAGURI: ccr, hotarare, senat, caz, solicitare, dna, arestare, dan, sova, neconstitutional, retinere, definitiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Mai 2015

La televiziuni - sunt chemati tot felul gusterii si imostori, politruci care - dupa ce ca-s derbedeii si golani notorii - mai se dau si morali si reprezentanti ai boborului! In loc sa fie chemati analisti adevarati si specialisti IN DOMENIU pt.a demonta pas cu pas (litera cu litera...) toate prostiile facute de kk-tii astia din Parlament. Trebuie DIZOLVAT PARLAMENTUL pt.ca nu-si mai gaseste sensul si rostul si aducerea pe scena politica si in administratia statului tehnocrati integri si competenti si NICIUNUL din cei care-au mai fost. Altfel...ne jucam cu puta-n nisip si cu galetusa, in timp ce TICALOSII, BANDITII si MAFIOTI distrug natiunea romana.
Random imageUltimele stiri


loading...