2018-12-19 05:33


CCR îi SALVEAZĂ pe aleșii acuzați de conflict de interese

 |  18:27
CCR îi SALVEAZĂ pe aleșii acuzați de conflict de interese

Curtea Constituţională îi ajută pe parlamentarii acuzaţi de conflict de interese până-n 2013. CCR a declarat constituţională legea care prevede exonerarea acestor aleşi de orice vină.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile legii criticate sunt constituţionale în raport cu criticile formulate”, arată un comunicat al CCR.

Judecătorii constituționali au respins astfel o sezisare a liberalilor. Curtea a stabilit că nu există o problemă de constituționalitate în cazul acestei legi care îi exonerează pe parlamentarii găsiți în conflict de interese în perioada 2007-2013. În vechea formă a legii, demnitarii găsiți în conflict de interese aveau interdicția de ocupa funcții publice timp de trei ani.

„Curtea a constatat că legea criticată vizează, în mod exclusiv, materia extrapenală a conflictului de interese, neavând nicio incidenţă asupra hotărârilor judecătoreşti pronunţate în materie penală cu privire la infracţiunea de conflict de interese prevăzută de art.2531 din Codul penal din 1969 sau art.301 din noul Cod penal, după caz”, se mai arată în comunicat.

CCR mai spune că, oricum, în majoritatea cazurilor deja acea interdicție de a ocupa funcții publice timp de trei ani a expirat, motiv pentru care legea nu are, practic, efecte semnificative.

Unul din motivele pentru care numeroși parlamentari au fost găsiți în conflict de interese este angajarea rudelor la cabinetele parlamentare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-01

TAGURI: ccr, alesi, conflict de interese
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


îNC-O DOVADă
01 Feb 2018

Că Statul ”român” este batjocorit, CONFISCAT!
RO STAT MAFIOT
01 Feb 2018

Cu Ioan Bene, om de afaceri clujean de (49), condamnat miercuri definitiv la 3 ani si 8 luni de inchisoare,lotul marilor disparuti din calea justitiei se ridica la 9, adaugandu-se altor nume sonore: Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Sebastian Ghita, Radu Mazare, Alina Bica, Marko Attila, Elan Schwartzenberg si Codrut Marta,
LEGIUITORI DE KKT
01 Feb 2018

In Ro nu exista DOMNIA LEGII ca in toate tarile civilizate , catei trec pe sub ea, lei sar peste ea iar BOII SE OPRESC IN EA.
@LEGIUITORUR...
01 Feb 2018

Adevăr ai grăit!
BOLSEVICII.
02 Feb 2018

CCR este o anexa a mafiei psd. Romania va fi o tara condusa de condamnati si lichele bolsevice. Sa nu uitam ca asa au votat gunoaiele acestei natii.
Random imageUltimele stiri


loading...