2018-12-14 19:48


CCR, sesizată de Guvern în legătură cu Legea privind pensiile speciale pentru aleşii locali

 |  12:20
CCR, sesizată de Guvern în legătură cu Legea privind pensiile speciale pentru aleşii locali

Guvernul a anunţat duminică, într-un comunicat de presă, că a sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu obiecţiuni privind Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene.

Sesizarea Executivului vizează încălcarea mai multor articole din Legea fundamentală prin instituirea unor privilegii pentru anumiţi aleşi locali. De asemenea, Guvernul ridică problema impactului financiar al aplicării actului normativ care ar duce la un deficit bugetar peste cel agreat cu Parlamentul, de aproape 400 milioane de lei.

"În cursul zilei de sâmbătă, 26 decembrie 2015, Guvernul României a formulat, printr-o sesizare adresată Curţii Constituţionale a României, obiecţiuni privind unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene (Legea de modificare şi completare a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali). Sesizarea are în vedere încălcarea mai multor articole din Constituţie, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiţi aleşi locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale şi neasigurararea finanţării pentru indemnizaţiile nou create", se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Executivul susţine că, în forma adoptată, exista cel puţin 16.300 de potenţiali beneficiari ai legii.

"Efortul bugetar în 2016 se ridică la 469 milioane lei. În urma impozitării acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, şi tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. În plus, având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca şi impactul asupra bugetului de stat", mai menţionează Guvernul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-27

TAGURI: ccr, sesizat, guvern, lege, pensie, speciala, alesi, locali
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TINCUTA
28 Dec 2015

INSTITUTIA Avocatul POPORULUI care are reprezentare in fiecare judet din Ro, trebuie desfiintata .Aceasta mega-structura "TAIE FRUNZA la caini" pe multe miloane de euro.
STAU șI Mă-NTREB:
28 Dec 2015

ÎNTOTDEAUNA trebuie să fie/existe o instituție (în cazul de față Guvernul...) ca să împingă de la spate și să scoale din adormire altă instituție??!!! (în cazul de față Curtea Constituțională) - E TOTAL ABERANT! Termenul de auto-sesizare (pt.jandarmerie, poliție, justiție, protecția mediului, plus altele...) NU INTRĂ-N VIGOARE prin autosesizare, adică nu-și mișcă fundul de pe scaune DECÂT în urma unor sesizări? Ah! Am ”înțeles” - MADE IN ROMÂNIA....cam cum e și cu OUG-rile care-s date de guverne cretine, sprijinite de niște deputați și senatori (legislativi sau legislatori..născători de legi idioate, mulate după mecla și interesul lor ”național” sau supranațional) în totală contradicție cu ceea ce-și dorește poporul român, urmând ca după ce-și face efectul scontat (pus la cale cu dibăcie) să fie CONTESTAT la CCR! Păi CRETINII din Parlament și Guvern NU ȘTIU CONSTITUȚIA sau SE FAC CĂ N-O ȘTIU? Dacă o știu și o încalcă în deplină cunoștință de cauză sunt (a câta oară) niște IMPOSTORI și niște PROFITORI ORDINARI, iar dacă n-o știu....N-AU CE CĂUTA în Parlament sau Guvern - deci, AFARĂ CU EI!
@TINCUȚA...
28 Dec 2015

Zici de avocatul diavolululi? Păi nu-i pus politic, bre? Așa cum îi joacă ochii-n cap, așa joacă și el cum i se cântă...în rest - PAPĂ DE LA STAT UNDE-I CALD ȘI BINE...
IAR GUVERNUL ĂSTA...
28 Dec 2015

SE VREA SĂ FIE PRETENI CU NOI, ĂȘTIĂLALȚI....dar numa în privința haleșilor locali! În privința jivinelor de parlamentari - MUCLES! Halal să vă fie....cutre care caută-n cute!
Random imageUltimele stiri


loading...