2019-03-25 08:30


Ce a discutat premierul Grindeanu cu liderii de la Bruxelles

 |  17:09
Ce a discutat premierul Grindeanu cu liderii de la Bruxelles

Sorin Grindeanu a efectuat o vizită de două zile la Bruxelles, unde a discutat cu președinții forurilor europene. Premierul a prezentat situația din România și a dat lămuriri pe temele justiției și economice

”Am vorbit despre atragerea în acest an a 5,2 miliarde de euro și trebuie să facem. Trebuie să facem tot ce ne-am propus pe partea economică pentru că suntem rămași în urmă. Am prezentat la zi situația din țară, că avem, în sfârșit, buget promulgat. Deși târziu, aproape de finalul lunii februarie, e un lucru bun că intrăm în normalitate. Am explicat pe fiecare domeniu ce ne dorim să facem: pe justiție și pe economie. ”, a spus Sorin Grindeanu.

”Ne dorim clarificarea anumitor termeni din MCV pentru a putea atinge toate recomandările date de Comisia Europeană. Echipe de specialiști vor transmite lucrurile laComisia Europeană, pentru a ne fi clar parcursul.

Dacă privim recomandările de acum 10 ani și recomandările din ultimul raport, nu sunt tocmai același. România a evoluat, face progrese. Angajamentul pe care l-am luat îl mențin. Tot ceea ce înseamnă legi legate de sistemul juridic, schimbarea Codurilor  - se vor întâmpla în Parlament.

Vrem să înlăturăm acele obstacole care au mai rămas pentru a elimina MCV. Dorința lui Juncker este ca înainte să-și încheie mandatul, MCV să fie ridicat.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-17

TAGURI: grindeanu, bruxelles, mcv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...