2018-12-13 07:17


Ce le transmite ministrul de Externe românilor de Ziua Naţională a României

 |  08:14
Ce le transmite ministrul de Externe românilor de Ziua Naţională a României

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a transmis un mesaj de 1 Decembrie în care afirmă că, anul acesta, Ziua Naţională a României este marcată „după o perioadă tumultuoasă și încărcată emoțional, atât pe plan intern, cât și pe plan extern".

„1 Decembrie, Ziua Națională a României, reflectă împlinirea dezideratului de libertate, unitate și demnitate națională al mai multor generații. Evenimentul istoric prin care s-a înfăptuit Marea Unire de la 1918 este aniversat de românii din întreaga lume ca simbol al actului de voință al poporului român. Conștienți fiind de adevăratele valori ce ne revin ca națiune, avem îndatorirea să le prețuim și să le promovăm cum se cuvine. Astăzi, poate mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la coeziune, dialog, încredere și respect. Ministerul Afacerilor Externe trebuie să acționeze eficient în interesul cetățenilor români și să proiecteze credibilitate și stabilitate", a afimat Lazăr Comănescu, conform Agerpres.

Ministrul de Externe le-a transmis românilor că "sunt cetățeni ai unui stat membru UE și NATO, care le apără interesele”.

„Marcăm Ziua Națională după o perioadă tumultuoasă și încărcată emoțional, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Comunitatea internațională se confruntă la acest final de an cu provocări majore, iar diplomației române îi revin obligația și responsabilitatea de a se implica activ în identificarea de soluții, în consonanță cu interesele României ca parte a familiei europene și euro-atlantice, la problematica tot mai complicată a relațiilor internaționale. Indiferent de complexitatea provocărilor, am convingerea că vom reuși, împreună, să găsim cele mai bune abordări, să transformăm situații incerte în oportunități, că vom continua să fructificăm tot ce am acumulat în cei 26 de ani de democrație și în cei 97 de ani de împlinire a României ca stat unitar, independent și modern. La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor!", a afirmat ministrul Lazăr Comănescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-01

TAGURI: ce, transmite, ministru, externe, roman, ziua, nationala, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN NATIONALIST ROMAN
01 Dec 2015

Traiasca tovarasul Nicolaie Ceausescu , in continuare , tot ei . Bravo oooooooooooooooo . Unde sint bani de la contractele din ; Irak , Iran , Siria , Libia , Egipt , Rusia , Tezaurul , cele 100 miliarde furate de regimul German din timpul razboiului si acum hotia Euro pe spatele nostru ?
UNO NATZONALISZTE HUNGAR
01 Dec 2015

KYSS MIN KOUR ROHMAN JOBAGO DRAGHE. BLEAH SKIRBA.
Random imageUltimele stiri


loading...