2019-04-19 05:40


Ce SFAT îi dă premierul Tudose lui Liviu Dragnea

 |  23:54
Ce SFAT îi dă premierul Tudose lui Liviu Dragnea

Primul ministru Mihai Tudose a reacţionat faţă de recomandarea preşedintelui social-democraţilor, Liviu Dragnea, de a fi mai calm, explicând că furia este utilă atunci când unele lucruri nu merg cum trebuie.

"Eu am spus-o de la discursul de învestitură. Nu poţi să fii calm aici, calm în sensul de a nu-ţi păsa. Poate nu trebuie să te enervezi foarte tare, dar când vezi că lucrurile nu merg aşa cum ai dori şi cum s-ar putea, începi să te enervezi. Dar dacă e vorba despre o furie pozitivă, e în regulă", a precizat Tudose, într-un interviu pentru România Tv.Întrebat ce îi recomandă lui Liviu Dragnea, prim-ministrul a făcut la rândul său aceeaşi recomandare."Să fie mai calm. (...) A fost un an foarte dificil, un an - să spun - de cotitură pentru România, cu contestatari ai actului de guvernare absolut ilogici. Am văzut în Parlament. Din august: 'Vai, dar nu o să aveţi bani în septembrie pentru pensii. Vai, dar nu o să mai daţi salariile. Vai, dar o să omorâţi ţara! Vai, dar deficitul... Vai, ne pleacă investitorii! Vai, dar se prăbuşeşte ţara! Dumnezeule, o să murim!' Cu băgat spaima în populaţie, cu mesaje de neîncredere în tot ceea ce înseamnă structuri de conducere. Un an absolut dificil! Din fericire pentru România, am depăşit cu bine aceste lucruri. Aşteptăm ultimul rezultat de la statistică şi de la organisme internaţionale care să confirme că stăm bine cu deficitul, ne-am încadrat în ţintele stabilite", a spus el.În ce priveşte relaţia cu Liviu Dragnea, primul ministru a declarat că aceasta are o relaţie "corectă, normală"."Suntem un guvern politic, şi eu, şi colegii mei. Este normal să avem acest tip de dialog şi colaborare cu cei doi lideri ai coaliţiei, cu atât mai mult cu cât domniile lor sunt şi preşedinţii celor două Camere, locul unde anumite proiecte ale Guvernului îşi găsesc transpunerea în legi sau de unde ne vin anumite legi pe care noi trebuie să le transpunem. (...) În primul rând trebuie să fie o relaţie instituţională foarte bună între Guvern şi coaliţia care îl susţine", a precizat el.Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la România Tv, că este mulţumit de activitatea premierului Mihai Tudose, pe care şi l-ar dori mai calm.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-30

TAGURI: mihai tudose, dragnea, calm, psd, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EMIGRATU '
30 Dec 2017

IN LOC DE SFAT , MAI BINE I-AR DA UNA IN CAP , AR RASUFLA USURATI RESTUL PAPUASILOR RAMASI IN ROMANICA .
ANONIM
30 Dec 2017

ESTE O NECESITATE PRIMORDIALA RESTRUCTURAREA SI REORGANIZAREA INSTITUTIILOR, AUTORITATILOR, SI STRUCTURILOR STATULUI ATAT DIN MOTIVE OPERATIVE CAT SI AL OPTIMIZARII FOLOSIRII RESURSELOR , DAR ACEASTA TREBUIE FACUTA DE CATRE DECIDENTI CU DEMNITATE SI "ARHITECTI'" de caracter CREDIBILI, CAPABILI, RATIONALI SI LUCIZI cu reputatie de ELITE . ACTULA PUTERE POLITICA A STATULUI ROMAN ESTE TOTAL COMPROMISA, SI PRIN MAFIOTISMUL CUM S-A DECIS INSTALAREA CATARAREA SA SI PRIN CEEA CE CONTINE ACEASTA (in majoritate nulitati si reziduuri umane). Margaret Thatcher RAMANE IN ISTORIA LUMII CA CEA MAI VALOROASA PERSOANA DEOARECE intre 1979 -1990 a restructurat statul , care era pe duca capusat cum e si RO, fiind ajutata si de politicienii CU NOBLETE vesnica si nu de catre niste NAROZI TRADATORI DE NEAM. GUNOAIELOR UMANE OPRITI MODIFICARILE LEGISLATIVE SI ADOPTAREA DE MASURI TAMPITE GUVERNAMENTALE SI PARLAMENTARE. NU AVETI STRATEGII, PROGRAME DE DEZVOLTAREA TARII NICI INTR-UN DOMENIU. DE 28 DE ANI ROMANIA ESTE FURATA SI DISTRUSA CONTINUU. SUNTEM SINGURA TARA FARA RAZBOI INTERN (pe primul loc in lume) DIN CARE POPULATIA EMIGREAZA CONTINUU DIN CAUZE POLITICE NOCIVE SI MAFIOTISM PUBLIC.... Sunt necesare ALEGERI ANTICIPATE PE BAZA DE COMPETENTA SI INTEGRITATE DIN RANDUL CETATENILOR CARE AU SPIRITUL DEZVOLTARII PUBLICE SI AL VOLUNTARIATULUI PUBLIC.
CE-A FăCUT DE FAPT
30 Dec 2017

tâmpita agreată de ANONIM: ”în 1979, Margaret Tatcher a fost aleasă prim-ministru al Marii Britanii. Gurul ei intelectual, a fost vechiul mentor al lui Friedman, FRIEDERICH VON HAYEK. Și, doar un an mai târziu, Ronald Regan a fost ales președinte al SUA. Atât Anglia, cât și America erau conduși de friedmaniști convinși. Când a venit, programul lui Margaret Tatcher, a avut patru planuri: 1. Tăierea cheltuielilor guvernamentale, 2. Reducerea impozitelor, 3. reducerea activelor statului și 4. operarea industriilor, sau reglementarea industriei, având o politică monetară moderată și stabilă, pentru a reduce inflația. În primii săi 3 ani de guvernare, șomajul s-a dublat în segmente ale economiei, ducând la valuri de greve. Evaluările personale omologate de Tatcher, s-au împotmolit la 25%. Au fost revolte în principalele orașe ale Marii Britanii. Chiar și admiratorii lui Margaret Tatcher, aveau dubiile lor.
FRIEDMAN:
30 Dec 2017

: ” Performanțele economice de-a lungul guvernării Tatcher, au fost amestecate.” Margaret Tatcher: ”Pentru aceia care așteaptă cu sufletul la gură pentru acea frază de impact, preferată de media: ”The U Turn”, am un singur lucru de spus: ”you turn, if you want to!”, ”Doamna nu se întoarce!”. FRIEDERICH VON HAYEK i-a cerut cerut lui MARGARET TATCHER să copieze politicile economice de șoc ale lui PINOCHET. Tatcher a replicat: ” În Marea Britanie, fără instituțiile democratice, și fără sprijinul unui grad ridicat de consens, unele din măsurile adoptate în Chile, sunt destul de inacceptabile!”
NEPOPULARITATEA PROFUNDă
30 Dec 2017

a lui Tatcher, părea să dovedească încă o dată, că fundamentalismul pieței libere era pur și simplu mult prea nepopular, era în mod direct dăunător atâtor de mulți oameni, afectând supraviețuirea lor într-un stat democratic în care guvernarea necesită obținerea consimțământului guvernului, spre deosebire de dictatura militară. Ceea ce-a tras-o de pe margine prăpastiei pe Margaret Tatcher, și a salvat în cele din urmă proiectul, a fost o criză. Într-adevăr, a fost o criză supremă – a fost un război!Marea Britanie, 1982: ”Suntem aici, deoarece pentru prima dată, după mulți ani, teritoriul suveran britanic, a fost invadat de o putere străină. Guvernul a decis acum, ca un grup mare de forțe să navigheze de îndată ce toate pregătirile vor fi încheiate. HMS Invincible se va afla la conducere. ” Cei mai mulți oameni din Marea Britanie nu auziseră niciodată de Insulele Falkland. Când Argentina invadase acest mic grup de insule, aflat la mii de mile distanță în Atlanticul de Sud, Tatcher a profitat de oportunitate, pentru a-și dovedi prerogativele sale de ”Doamnă de Fier”. ”Domnilor, tocmai am aflat că steagul alb flutură pe Stanley.” Războiul s-a terminat în mai puțin de 3 luni. Pe măsură ce trupele se întorceau în Marea Britanie, un val de celebrări patriotice a măturat țara. Tatcher a câștigat alegerile în 1983, cu o majoritate masivă.
EA PUTEA ÎNAINTA
30 Dec 2017

ACUM (după o așa popularitate și-un război de 3 luni de zile) , O FORMĂ DE ȘOC ECONOMIC, EXPERIMENTATĂ ÎN CHILE. Cel mai puternic sindicat din Marea Britanie, era Sindicatul Național al Minerilor. Când Național Carbon a încercat să închidă minele, minerii au intrat în grevă. ”Părți din centrul Londrei sunt blocate, pe măsură ce mii de mineri și simpatizanți mărșăluisec prin oraș, în sprijinul grevei minerilor. Este cea mai lungă și mai amară grevă britanică, din 1926 încoace, și cea mai costisitoare. Greva a durat aproape un an…” Tatcher și-a folosit toate mijloacele avute la îndemână, pentru a distruge sindicatul. În cele din urmă, minerii au fost înfrânți. Tatcher s-a folosit de această victorie, ca să aducă Revoluția Școlii din Chicago, în Marea Britanie. O serie de reclame lucioase au promovat un program masiv de privatizări.
TATCHER A VÂNDUT
30 Dec 2017

INDUSTRIA OȚELULUI, APA, ELECTRICITATEA, GAZUL, TELEFONIA, LINIILE AERIENE, PETROLUL. (Pfa! Exact ca și la noi…) LOCUINȚELE DE STAT AU FOST VÂNDUTE, SERVICIILE CONSILIULUI AU FOST SCOASE LA LICITAȚIE. În 1986, serviciile financiare și bancare au fost dereglementate. A fost numit ”The Big Bang”. ”Nimeni de-aici nu are nevoie să i se reamintească în seara asta că ”The Big Bang”, este doar un început. ” În Marea Britanie, înainte de Tatcher, un CEO câștiga în medie, de 10 ori mai mult decât un muncitor. Până în 2007, au ajuns să câștige de 100 ori mai mult. În SUA, înainte de Reagan, un CEO câștiga în medie, de 43 de ori mai mult decât un muncitor. Până-n 2005, ei câștigau de până 400 de ori mai mult. (așa-i câștigă..) Friedman a recunoscut deschis importanța lui Tatcher și Reagan în răspândirea politicilor școlii din Chicago, în jurul lumii. Coincidența ca Tatcher și Reagan să se afle la conducere în același timp, a fost enorm de importantă pentru acceptarea publică în întreaga lume, a unei abordări diferite a politicilor economice și monetare.
REAGAN:
30 Dec 2017

”Vă mulțumesc foarte mult. Ceea ce vă descriu acum, este un plan și o speranță pe termen lung. Marșul libertății și al democrației, ce va lăsa marxismul și leninismul în cenușa istoriei (cât cinism!), după cum a lăsat și alte tiranii care au sufocat libertatea și au pus botniță dreptului la libera exprimare a oamenilor.”
ÎN SPATELE CORTINEI
30 Dec 2017

DE FIER. Cunoaștem cu toții basmul căderii comunismului…cum că Vestul lui Reagan și Tatcher arată așa de prosper în ochii oamenilor fostului bloc comunist, încât ei singuri au cerut politici radicale ale liberului schimb. Acum, aceasta este cu adevărat o poveste de adormit copiii. Este adevărat că oamenii care trăiau sub comunismul totalitar doreau cu adevărat o democrație, doreau să-și cumpere blugi și Big Mac, este adevărat! Dar asta nu înseamnă că voiau genul de capitalism sălbatic al oligarhilor nebuni și fără protecție socială, cu care s-au ales atât de multe țări din blocul de Est, și care suferă și astăzi.Tatcher a făcut tot ce-a putut pentru a anihila puterea sindicatelor din Marea Britanie, dar în 1988 s-a dus în Polonia ca să-și arate suportul pentru Uniunea Sindicală ”Solidaritatea”. Spunea: ”acum vedeți procesul, de la locul unde vă aflați acum, către unde doriți să vă duceți.” Grevele din Polonia au permis ”Solidarității” să conteste alegerile generale din iunie 1989. Asta a declanșat un val de demonstrații în Europa de Est. În trecut, Uniunea Sovietică, a trebuit să folosească forța militară pentru a strivi mișcările democratice. Dar Uniunea Sovietică avea un nou tip de lider – MIHAIL GORBACIOV care era dedicat Glasnostului și Perestroikăi. El VORBEA DESPRE O A TREIA CALE = o tranziție graduală către DEMOCRAȚIA SOCIALĂ DE TIP SCANDINAV, CEVA ÎNTRE CAPITALISM ȘI COMUNISM. Gorbaciov i-a fermecat pe politicienii publici ai vestului.
MARGARET TATCHER:
30 Dec 2017

”Este un lider îndrăzneț, hotărât și curajos. ” Gorbaciov a stat și-a privit cum unul câte unul, vechile regimuri comuniste s-au prăbușit. La sfârșitul anului, cel mai solid simbol al diviziunii Europei, a fost doborât. Pentru Friedman și ”Băieții din Chicago”, o întreagă lume li s-a deschis. (deci, ăștia au favorizat toată grozăvia ”revoluțiilor”, TOCMAI pentru că nu mai aveau pe cine să experimenteze!)În 1991, GORBACIOV a fost invitat la SUMMITUL G7 din Londra. El nutrea suport financiar pentru reformele sale economice graduale. În schimb, i s-a spus că DACĂ NU SPRIJINĂ TERAPIA DE ȘOC RADICALĂ, NU VA EXISTA NICIUN FEL DE AJUTOR. Luna următoare a fost o lovitură de stat împotriva lui. Un grup de lideri ai Partidului Comunist l-au arestat pe Gorbaciov la domiciliu, în casa lui de vacanță din Crimeea. Tancurile au înconurat Casa Albă – Parlamentul Rusiei. În mijlocul haosului, a ciocnirilor stradale, era evident că, pentru a-și consolida pozițiile opozanții au trebuit să recurgă la violențe. Astfel de ciocniri între oameni și forțele de securiate, nu au mai fost văzute de la primele zile ale revoluției ruse.
”ÎN ZORI, AZI DIMINEAță,
30 Dec 2017

în mijlocul unei mări de resturi, devenea clar că lovitura de stat se dezintegra. Clădirea Parlamentului Rusiei, era neatinsă, armata nu făcuse nicio mișcare. Înăuntru, Boris Elțîn, era mai puternic ca niciodată. Aceasta a fost ora cea mai bună a lui Elțîn. Gorbaciov a fost eliberat și s-a întors la Moscova, dar și-a pierdut o mare parte din putere. ” Gorbaciov: ”Salut înaltele principii ale poporului rus…și pe președintele Rusiei, Boris Nicolaevichi Elțîn.” În Decembrie 1991, Uniunea Sovietică a fost dizolvată. Un șoc profund pentru poporul rus. Elțîn conducea acum politicile economice ale Federeației Ruse. Piața liberă a venit acum în Rusia. A FOST HAOS. Adoptarea politicilor Școlii din Chicago în Rusia, a marcat începutul unui nou capitol în cruciada liberului schimb. TOTUL A FOST DOAR ȘOC, FĂRĂ TERAPIE. În ciuda eforturilor publice de a promova un capitalism popular, realitatea era că un mic număr de oameni de afaceri, au făcut averi uriașe.
INDUSTRIA DE STAT
30 Dec 2017

A FOST VÂNDUTĂ PE NIMIC. Presa rusă i-a numit pe consilierii lui Elțîn, ”Băieții din Chicago”. TERAPIA DE ȘOC A LUI ELȚÎN A ÎNSEMNAT CĂ, ÎN 1992 MEDIA CETĂȚENILOR RUȘI, A CONSUMAT CU 40% MAI PUȚIN DECÂT ÎN 1991. O treime dintre ruși a coborât sub pragul sărăciei, iar salariile nu au fost plătite cu lunile. Un expert a prezis azi, că 140 de milioane de ruși vor trăi în curând, sub limita sărăciei. CORUPȚIA ÎNFLOREA, CRIMA ORGANIZATĂ A EXPLODAT. MOSCOVA DEVENISE NOUL VEST SĂLBATIC.Majoritatea rușilor s-au opus viziunilor radicale pentru țara lor, ale ”Băieților din Chicago”. În martie 1993, Parlamentul a luat o decizie crucială = a votat abrogarea puterior speciale acordatelui Elțîn. Elțîn a declarat stare de urgență, dar Curtea Constituțională a declarat-o ilegală. PE 21 SEPTEMBRIE, ELȚÎN A LUAT OPȚIUNEA LUI PINOCHET ȘI A DIZOLVAT PARLAMENTUL: ”începând de astăzi, suspendez funcțiile legislative, administrative…și de control ale Parlamentului Federației Ruse.” Vestul și-a croit drum în urma lui Elțîn.
AL GORE:
30 Dec 2017

”Noi simțim că Boris Elțîn reprezintă cea mai bună speranță pentru democrație, în Rusia.” (alt cinic, care vorbește pe invers..) Două zile mai târziu, Parlamentul a votat pentru punerea sub acuzare a lui Elțîn, cu 636 de voturi ”pentru” și 2 ”împotrivă”. Mii de suporteri ai Parlamentului s-au adunat în fața Casei Albe (au și ăștia un fel de Casa Poporului de la noi…-:) și au mărșăluit spre televiziune. (arată bătaie în toată regula între soldați (nu jandarmi) și populație). Se părea că suporterii Parlamentului aveau să câștige. Elțîn a zburat înapoi la Moscova, de la casa lui de vacanță. În acea nopate, 100 de demonstranți au fost uciși, pe măsură ce autoritățile lui Elțîn au ripostat. (arată pe iarbă, tineri, oameni împușcați în abdomen, răniți…) Pe 4 Octombrie, el a ordonat trupelor să asedieze Casa Albă, bombardând aceeași clădire pe care o apărase acum doi ani. ”Păcatul să fie al vostru. Trimiteți ambasadele străine aici, să vadă…nu înțelegeți? Sunt criminali!” (chiar s-a tras cu tunurile în Casa Albă!)
ELțîN AVEA
30 Dec 2017

acum, putere absolută. Sfătuit de ”Băieții din Chicago”, el a ”condus” printr-o formă de capitalism cronic. AU FOST VÂNDUTE CHIAR MAI MULTE INDUSTRII DE STAT, CREÎND O NOUĂ CLASĂ DE AFACERIȘTI MILIARDARI, CU URIAȘE INFLUENȚE POLITICE = OLIGARHII!PÂNĂ ÎN 1998, 80% DIN FERMELE RUSEȘTI AU FOST FALIMENTATE ȘI 70.000 DE FABRICI DE STAT AU FOST ÎNCHISE. În 8 ani, numărul oamenilor trăind în sărăcie, a crescut cu 72 de milioane.” Citat din ”Doctrina șocului”.
Random imageUltimele stiri


STARBAG