2019-03-24 02:59


Ce spun Mihalache şi Maior despre sporirea bugetului destinat Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană

 |  07:20
Ce spun Mihalache şi Maior despre sporirea bugetului destinat Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, și ambasadorul României în SUA, George Maior, au apreciat, în cadrul întrevederii pe care au avut-o cu James Townsend, adjunct al asistentului secretarului apărării pentru NATO și Europa, valoarea deciziei Administrației SUA privind sporirea de patru ori a bugetului destinat Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană pentru anul 2017. Aceste resurse vor fi utilizate pentru întărirea capabilităților din zona central și est-europeană.

"În cadrul întâlnirii a fost discutat stadiul excelent al relațiilor de cooperare militară și pe linie de securitate dintre România și Statele Unite, apreciindu-se în mod deosebit valoarea deciziei Administrației SUA privind sporirea de patru ori a bugetului destinat Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) pentru anul 2017, resurse care vor fi utilizate pentru întărirea capabilităților din zona central și est-europeană", a precizat Ambasada României în SUA, într-un comunicat de presă.

Oficialii români au salutat decizia creșterii bugetului destinat Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană. Potrivit sursei citate, Dan Mihalache şi Gerge Maior sunt de părere că aceasta reflectă eforturile serioase de până acum de a se atrage atenția asupra importanței descurajării amenințărilor provenite din est, prin întărirea măsurilor Aliate destinate apărării colective. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-04

TAGURI: dan mihalache, george maior, sporire, buget, initiativa, reasigurare, europeana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...