2019-01-22 02:16


Ce spune Dacian Cioloș despre lupta anticorupție

 |  11:49
Ce spune Dacian Cioloș despre lupta anticorupție

Intr-o postare pe Facebook, fostul premier Dacian Ciolos crede ca ”progresele obţinute în Justiţie sunt ireversibile” atât timp cât ”cei care cred în dreptate nu vor ceda celor câţiva care vor să-şi cumpere puţină libertate”, el afirmând că faptul că CSM a avizat negativ proiectele de OUG privind graţierea şi modificarea Codurilor penale este un semn că progresele făcute de Justiţie nu vor fi afectate de politicieni.

"România se străduieşte de ani de zile să arate că este în măsură să-şi asigure independenţa Justiţiei şi Statul de Drept şi când, în sfârşit, acest lucru se întâmplă, o mână de politicieni încearcă să submineze această realizare”, a scris Cioloş.

”Reformele în Justiţie nu sunt realizate pentru a face pe plac Comisiei Europene sau altor state, ci pentru ca România să-şi asigure, fără o monitorizare externă, o justiţie care funcţionează independent şi eficient, în interesul cetăţenilor, pentru a consolida democraţia şi dezvoltarea economică a ţării. O justiţie care să se afle în afara unor interese de grup şi imposibil de timorat de politicieni aflaţi vremelnic la putere”, crede fostul premier.

”Aceiaşi politicieni care au îngropat deja două măsuri de prevenţie a corupţiei din Sănătate şi Educaţie adoptate în 2016 şi apreciate în raportul MCV: concursul de directori în şcoli şi noile criterii obiective si transparente pentru selecţia managerilor de spitale”, a mai afirmat Cioloş.

Faptul că CSM a avizat negativ proiectele de Ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale este un semn că progresele făcute de Justiţie nu vor fi afectate de politicieni, crede Cioloş.

”Reacţia recentă a magistraţilor, care au respins unanim modul în care s-a încercat să se impună brutal modificări ale legislaţiei in Justiţie, arată şi cum monitorizarea pe Justiţie a creat spaţiul necesar dezvoltării unui corp profesional care nu mai acceptă intervenţii politice şi jumătăţi de măsură în lupta anticorupţie. Am încredere că progresele obţinute în Justiţie sunt ireversibile cât timp cei mulţi, care cred în dreptate, nu vor ceda celor câţiva care vor să-şi cumpere puţină libertate”, a scris fostul prim-ministru, potrivit News.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-26

TAGURI: dacian ciolos, lupta, anticoruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NESIMțIRE
26 Ian 2017

Măi mizerie ,mai bine taci .....Te bagi in seama singur .....Uiți de OUG dat fara dezbatere ??? Tu cu pruna a ta ... NISTE MIZERII ...ASTA SUNTETI !!!!
NESIMțIRE
26 Ian 2017

Măi mizerie ,mai bine taci .....Te bagi in seama singur .....Uiți de OUG dat fara dezbatere ??? Tu cu pruna a ta ... NISTE MIZERII ...ASTA SUNTETI !!!!
Random imageUltimele stiri

loading...