2018-12-12 20:58


Ce trebuie să ştim despre Dacian Cioloş

 |  18:10
Ce trebuie să ştim despre Dacian Cioloş

Inginer agronom, Dacian Cioloş are 46 de ani şi a fost Ministru al Agriculturii în timpul mandatului Tăriceanu.

Dacian Ciolos este in prezent consilierul presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Jucker, pe probleme de securitate alimentara. Premierul desemnat s-a născut pe 27 iulie 1969 la Zalău şi este căsătorit cu o franţuzoaică.

El a intrat pe scena politica in ianuarie 2005 cand a devenit consilier al ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur, si reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European, scrie Ziare.com.

Ce trebuie să ştim despre Dacian Cioloş
zoom
Pe 11 octombrie 2007, premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, inlocuindu-l pe Decebal Traian Remes, acuzat la acea vreme de trafic de influenta in "dosarul Caltabosul". A detinut aceasta functie pana pe 22 decembrie 2008 la formarea primului Guvern Boc.

In ianuarie 2009, Ciolos a refuzat sa faca parte din Guvernul Boc, unde ar fi trebuit sa detina o functie pe partea de agricultura, afirmand ca vrea sa-si pastreze independenta politica.

In luna februarie a aceluasi an, Ciolos a fost numit director pentru programe de dezvoltare rurala in cadrul Comisiei Europene. In luna iunie, a devenit si seful comisiei prezidentiale pentru elaborarea unei strategii in domeniul agriculturii, in timpul mandatului lui Traian Basescu.

In perioada 2010-2014, Dacian Ciolos a fost comisar european pe Agricultura si Dezvoltare Durabila in cadrul Comisiei Europene conduse de Jose Manuel Barroso.

Desi a refuzat sa faca parte din Guvernul Boc, Dacian Ciolos a fost nominalizat, la 12 octombrie 2009, de Executiv pentru functia de comisar european pe Agricultura.

Presedintele CE a afirmat atunci ca Dacian Ciolos este "cel mai competent nume" de pe lista candidatilor pentru acest portofoliu. "Daca va uitati la CV-ul lui, veti vedea ca este cel mai competent nume", a afirmat Barroso, subliniind ca romanul a lucrat in acest domeniu "aproape toata viata".

Ce trebuie să ştim despre Dacian Cioloş
zoom
In 1994, Dacian Ciolos a absolvit Facultatea de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj.

In perioada 1995-1996 a urmat studii de agronomie aprofundata, specializarea "Sisteme de productie si Dezvoltare rurala" la Ecole Nationale Superieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franta.

Intre anii 1996-1997, Dacian Ciolos a facut un master stiintific (DEA) in "Economia dezvoltarii agricole, agro-alimentare si rurale" la Ecole Nationale Superieure Agronomique (ENSAM) si Universite Montpellier

Din 2000 este doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale la Institutul National de Cercetari Agronomice (INRA) din cadrul Ecole Nationale Superieure Agronomique Montpellier (ENSAM).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10
Citeste si:
Pasul Cioloş
EXCLUSIV: "Vocea străzii", prima reacţie după numirea lui Cioloş
Băsescu şi Dragnea, reacţii surpriză la numirea lui Cioloş
Avem un nou premier desemnat, Dacian Cioloş. Ce miniştri va alege

TAGURI: premier, dacian ciolos, ministrul agriculturii, boc, tariceanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
10 Noi 2015

INGINERUL agronom HORTICOL Dacian Cioloș este de nivel SUBMEDIOCRU si nepotul lui VIRGIL ARDELEAN zis VULPEA fost sef la DOI SI UN SFERT al MAI, care dupa trecerea in rezerva EL a devenit omul de casa a LUI Ion TIRIAC-pribeagul cu ajutorul lui IOAN RUS de la Cluj. Relatiile de lansare a HORTICULTORULUI in functiile inalte din CV se datoreaza si sunt strunit de TIRIAC afaceristul MAFIOT din Ro.
STRATEG
10 Noi 2015

Nu a facut profesie , decit ocolit prin politica . Nevastasa are citeva afaceri in Romania convenabile . Incurcat pe la afacerile lui Vioculescu cu Tariceanu . Omul pus de Licurici si urmeaza si alti . Noi si Basarabia o vrea toti dezmembrata . Soros si Unguri au reusit prin filiera de la Cluj .
Random imageUltimele stiri


loading...