2017-01-18 03:54

POLITICA


Ce a transmis Ponta de la Washington

 |  15:48
Ce a transmis Ponta de la Washington

Aflat la Washington, Victor Ponta, liderul PSD, a declarat că scopul vizitei sale oficiale a fost  acela de a transmite reperezentanţilor situaţia României şi, mai ales, că Opoziţia tratează cu responsabilitate problemele din ţară. Acesta a menţionat că nu  s-a dus să pârască pe nimeni, dar a declarat că este posibil ca Opoziţia să vină la Putere de la anul. Ponta a avut întâlniri cu persoane din Departamentul de stat care  răspund de partea militară şi de cea economică pentru Europa de Est. Întâlnirile au fost stabilite cu ambasadorul SUA. Totodată, s-a mai întâlnit şi cu lideri ai FMI.

“Vrem să schimbăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani, dar vom păstra o stabilitatea în ceea ce priveşte relaţiile externe. Suntem parteneri cu SUA şi UE şi ne respectăm angajamentele”, a declarat acesta la postul de televiziune Antena 3.

Referitor la posibilele neînţelegeri dintre el şi Crin Antonescu,  Ponta a negat existenţa acestora: “Sunt 101% pentru unitatea Opoziţiei. Opoziţia este la fel de unită ca şi acum un an”, a explicat acesta. Reamintim că neînţelegerile au fost alimentate de faptul că Ponta a mers singur în SUA şi de discursul controversat susţinut în Parlament. Preşedintele PSD a spus că se completează în activitatea USL cu  Antonescu. Totodată, a menţionat că şi Antonescu va avea o vizită oficială în Olanda, în care va merge singur.

Liderul PSD a plecat la Washington lunea trecută, după şedinţa USL. Este însoţit de   Titus Corlăţean şi de Corneliu Dobriţoiu, delegaţi USL pentru politică externă şi apărare. Urmează să se meargă la Chicago, unde va avea o întâlnire cu cea mai mare comunitate de români din SUA. Luni se va întoarce în ţară, fiind prezent la şedinţa USL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: delegaţia USL, FMI, Crin_ Antonescu, USLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image