2017-01-24 17:14


Ce ar face Warren Buffett cu tăierile de salarii dacă ar fi în locul lui Boc

 |  19:07
Ce ar face Warren Buffett cu tăierile de salarii dacă ar fi în locul lui Boc

Americanul Warren Buffett este al treilea celmai bogat om de pe planetă, cu o avere de 47 de miliarde de dolari. Emil Boceste premierul României. Pentru echilibrarea bugetului României, Emil Boc aaplicat o tăiere de 25% a tuturor salariilor angajaţilor la stat. Pentruechilibrarea bugetului SUA Buffett propune altă soluţie.

Miliardarulamerican vrea o lege conform căreia politicienii să nu mai poată candida la unnou mandat dacă nu respectă un prag de 3% din PIB pentru deficitul bugetar.Dorinţa sa este exprimată în contextul în care SUA au în acest moment undeficit uriaş, estimat la 1.400de miliarde de dolari. Deficitul bugetar al unui statreprezintă diferenţa dintre cheltuielile statului şi încasările sale. Chiar dacăsfaturile lui Buffett au fost pentru politicienii americani, ele pot fiaplicate şi la noi. România se confruntă şi ea cu problema unor cheltuielibugetare prea mari. Reamintim că celebrele tăieri salariale de 25% anunţate de Guvernanul trecut au fost asumate de Emil Boc drept o soluţie la problema deficituluibugetar. „Aş putea să rezolv problema deficitului bugetar alSUA în cinci minute. Nu trebuie decât o lege care să prevadă că atunci cânddeficitul este mai mare de 3% din PIB, toţi membrii Congresului nu au dreptul săfie realeşi. Ar fi stimulaţi oamenii care trebuie, nu-i aşa?”, a declarat Buffettrâzând într-un recent interviu acordat postului de televiziune american CNBC.

Băsescu nu propune sancţiuni

Spre deosebire de miliardarulamerican, preşedintele Traian Băsescu nu propune nici un fel de sancţiunepentru clasa politică în cazul unor deficite prea mari. Amintim că Băsescu acerut şi el fixarea în Constituţie a unui prag de 3% din PIB pentru deficitulbugetar. Cu toate acestea, din textul propunerii legislative a preşedintelui aufost omise complet sancţiunile pentru politicieni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image