2017-01-18 20:21

POLITICA


Ce ne pregătesc parlamentarii în 2012

 |  16:31
Ce ne pregătesc parlamentarii în 2012

Fie că fac parte din partidele de la Putere sau din cele din Opoziţie, în sesiunea legislativă ce va debuta în februarie, parlamentarii au ţinte precise dictate de interesele grupului pe care îl reprezintă.

Spre exemplu,  dacă parlamentarii din PDL au în vedere Legile  Sănătăţii, Codului penal sau Învăţământului, PSD va insista pe alegerea parlamentarilor într-un singur tur.

Liderul PDL de la Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat cu privire la priorităţile democrat-liberalilor: “Legea sănătăţii, care acum este în dezbatere publică, legea de aplicare a Codului penal, trebuie finalizat apoi Codul rutier, care acum se află la comisii, iar tot priorităţi legislative sunt legile secundare pentru Legea învăţământului şi pentru Legea muncii”.

Potrivit acestuia, formaţiunea are  ca prioritate legislativă şi Legea meşteşugarilor, un proiect care stă la comisii de câţiva ani, dar care este foarte important pentru anumite categorii de meserii. Totodată, acesta a ţinut să menţioneze: ”Există anumite meserii care nu se pot face decât în anumite condiţii, cum ar fi aceea de bijutier, iar această lege se adresează acestui gen de meserii. Legea meşteşugarilor este inspirată din legislaţia germană. La noi există deja Legea uceniciei, dar ea nu poate acoperi toate aspectele legate de aceste meserii”, a  mai completat liderul deputaţilor PDL.

Apoi, în ceea ce priveşte un alt  partid aflat în Coaliţia de guvernare, UDMR, maghiarii mizează pe majorarea cu 10% a salariilor pentru funcţionarii publici ce lucrează în relaţiile cu publicul în zonele unde minorităţile naţionale au o pondere de peste 20% şi care cunosc limba maternă a minorităţilor respective.

Acest act normativ a fost adoptat tacit în decembrie anul trecut de Camera Deputaţilor, urmând ca Senatul să ia decizia finală.

Pe de altă  parte PSD, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a menţionat ca priorităţi transpunerea în practică a viziunilor USL în mai multe domenii. “Priorităţile legislative ale PSD şi USL vor fi proiectele de legi care să transpună în practică viziunile prezentate de USL pe domeniile economic, fiscal, protecţie socială, sănătate, învăţământ, justiţie. Interesant este că liderul PSD  este convins că partidul pe care îl reperezintă va prelua guvernarea din toamnă:

“Sunt convins că, din toamnă, USL va prelua guvernarea şi este important ca aceste proiecte de lege să se afle în procedură legislativă, astfel ca odată cu preluarea guvernării şi în prima parte a anului viitor să se poată adopta aceste legi şi să se poată aplica”.

Grupul liberalilor, reprezentat de către Eugen Nicolăescu are ca prioritate absolută reducerea numărului de parlamentari.

”Deocamdată, iniţiativa noastră legislativă este blocată de actuala putere la Comisia juridică, dar pentru noi este prioritatea priorităţilor pentru că această lege este necesară la alegerile din acest an”, a completat Nicolăescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-14

TAGURI: PDL, PSD, PNL, UDMR, Mircea_ Duşa, Mircea_ DuşaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image