2017-01-24 05:08


Ce să faci cu 100.000 de euro din bani europeni. Campania Elenei Udrea pentru Bucureşti

 |  20:11
Ce să faci cu 100.000 de euro din bani europeni. Campania Elenei Udrea pentru Bucureşti

Văzută de mulţi drept viitor candidat la PrimăriaCapitalei, Elena Udrea a început deja să aloce şi bani, nu doar vorbe, pentrua-şi face cunoscută viziunea despre cum ar trebui să arate Bucureştiul. Iarasta se întâmplă în contextul în care până la campania electorală pentrualegerea primarului mai e aproape un an.

Elena Udrea, ministrulturismului, a făcut o mutare care i se potriveşte mănuşă Elenei Udrea - candidatPDL la Primăria Capitalei. Ministerul condus de „blonda de la Cotroceni” a anunţat miercuri căintenţionează să cheltuiască peste 100.000 de euro din fonduri europenenerambursabile pentru a cumpăra o strategie de promovare turistică aBucureştiului.

Doiiepuri dintr-un foc

Udrea are astfelnorocul de a-şi atinge două obiective. Din poziţia de ministru al turismuluipune în aplicare planurile ministerului, iar din postura de şef al PDLBucureşti are ocazia să le spună bucureştenilor cum anume ar trebui să arateCapitala. Reamintim că, deşi nu a afirmat că intenţionează să candideze laprimărie, Udrea a recunoscut că prin rolul de preşedinte al organizaţiei PDL Bucureşti îşi propune săidentifice şi să sprijine cel mai bun candidat pe care l-ar putea da PDL.

Cum justifică banii?

Anunţul MinisteruluiDezvoltării Regionale şi Turismului a fost înregistrat deja în sistemulelectronic de achiziţii publice. Iată cum justifică ministerul nevoiastrategiei turistice - cităm de pe pagina de internet a MDRT: „Pentruvalorificarea şi promovarea potenţialului turistic al municipiului Bucureşti,Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va achiziţiona o strategie depromovare turistică a Capitalei şi va contribui la implementarea acesteia.Demersul ministerului urmează recomandările studiilor efecutate pentruelaborarea brandului turistic naţional, Bucureştiul fiind principala destinaţiedin România pentru turismul de tip city-break, cu mare potenţial de dezvoltarepe segmentul de turism cultural. Proiectul va fi finanţat din fonduri externenerambursabile în limita sumei de 430.000 lei fără TVA, prin ProgramulOperaţional Regional, Axa prioritară 5”.

Oprescu are şi el strategie

Strategia depromovare turistică pe care Udrea intenţionează să o găsească ar putea da pestecap planurile lui Oprescu. Edilul Capitalei are propria strategie turisticăpentru Bucureşti, care e deja în desfăşurare. La Primăria MunicipiuluiBucureşti există chiar şi o direcţie specializată pe domeniu, numită fix aşa: DirecţiaDezvoltare Turism. Cităm din atribuţiile direcţiei PMB, aşa cum sunt eleprezentate pe pagina de internet a primăriei: „Stabileşteanual principalele obiective de promovare şi dezvoltare a turismului în municipiulBucureşti; Dezvoltă şi consolidează turismul în municipiul Bucureşti prinpromovarea atracţiilor turistice specifice; Promovează imaginea de destinaţieturistică a municipiului Bucureşti prin participarea la târguri şi expoziţii despecialitate din ţară şi din străinătate; Răspunde de crearea uneiimagini pozitive a municipiului Bucureşti ca destinaţie turistică”. Din păcate, oficialii de la Direcţia Dezvoltare Turism din Primăria Capitalei aurefuzat să stea de vorbă cu noi. Oficialii Ministeriului Turismului audeclarat, însă, pentru „Puterea” că: „Nu avem cunoştinţă de existenţa uneiStrategii de promovare a Capitalei,elaborată de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. De-a lungultimpului au existat diferite proiecte şi programe de promovare, punctuale saucu mesaj generalist, dar nici una capabilă să ajute în mod real laindividualizarea şi poziţionarea Bucureştiului ca destinaţie turistică”.

Lamâna doctorului”

Bătălia dintre partidepentru Primăria Capitalei este extrem de încâlcită în acest moment, toateformaţiunile testând mai mulţi potenţiali candidaţi. Cu toate acestea, s-aspeculat că atât PSD şi PNL, cât şi PDL ar putea să-l sprijine pe Sorin Oprescupentru un nou mandat ca independent, „doctorul” fiindbine plasat în sondaje.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CONDOR
27 Ian 2011

Daca este 50% adevar din ce circula pe INTERNET despre E.UDREA ,atunci Drul OPRESCU ar trebui sa se teama !?! Sa asteptam reactia Bucurestenilor !. Este o regula "Sa ne trezim prea tarziu" Condir
TEODOR
28 Ian 2011

Nimic nou:Elena Udrea a inceput de multa vreme campania electorala pentru Bucuresti!Pe bani publici,bineinteles!Se mai indoieste cineva de candidatura blondei?Ca nu are sanse in fata lui Oprescu,asta e alta treaba!Dar ar fi cinstit sa-si recunoasca intentia de a candida!
Random image