2018-12-12 00:42


Ce spune presa străină

 |  19:31
Ce spune presa străină

“Le Monde”: În pofida vârstei sale de 90 de ani, Regele Mihai încă face să tremure clasa politică românească. (…) Preşedintele Traian Băsescu, care nu îşi ascunde ostilitatea faţă de fostul monarh, şi premierul Emil Boc au preferat să participe la ceremoniile care marchează Ziua Armatei, de asemenea sărbătorită marţi.

BBC: Regele, care stătea peun scaun asemănător unui tron, înParlament, a declarat căde la prăbuşireadictaturiilui Nicolae Ceauşescuîn 1989: „ultimii 20 de ani au adusdemocraţia,libertatea şiun începutdeprosperitate”.(...) Uniiminiştri din Guvern,dar şipreşedintele Traian Băsescu, au refuzatsă participe la eveniment.

Reuters: Fostul Rege veteran al României Mihai a rostit marţi primul său discurs în Parlament de când comuniştii sprijiniţi de sovietici l-au forţat să abdice în urmă cu peste 60 de ani, ilustrând adânci diviziuni asupra trecutului ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: Le Monde, BBC, Reuters
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IONUT
26 Oct 2011

Mai respira cand scrii ca uiti sa lasi spatiu intre cuvinte ;)
CRISTI RAZNATOVICI
26 Oct 2011

Regele Mihai I, trebuia sa mearga in Rusia sa depuna coroane de flori la cele aprox.200.000 de victime ale tradarii sale, morti in lagarele rusesti, aruncati in gropi comune... Iar onorabilii nostri vecini....aveau grija sa aterizeze cu avionul peste padurea de deasupra gropilor comune sdi sa ramana acolo...intru...vesnica lui pomenire... ( a se vedea episodul...polonez). Bravo poporului rus, vointei si neatarnarii sale.. oare Putin...n-ar candida ptr 1-2 mandate si in romania...? Cine are urechi...sa auda...!
TUDOR CORNEL
26 Oct 2011

Cateva intrebari ? - Stia care este situatia armatei romane cand l-a arestat pe Antonescu, cu 23 divizii in lupta cu rusii pe retragere spre Focsai si 10 divizii din interior in mars spre Focsani Galati, care au intrat in HAOS si nenorocire ? - Cand a plecat din tara a avut o intelegere cu comunistii ? Cum explica ca fiind alungat nu a devenit liderul exiliului romanesc? Si ca pe copii lui nu i-a invatat limba romana, cand si cel mai umil roman face acest lucru? - Daca era neintrecut ca si tatasu la parade, aplauze, urale, cadouri, si la cea mai tare bunastare pe banii statului, de ce nu a avut curajul sa lupte ? De ce ? Pentruca este un las ca si tatasu, un profitor care acum in plina criza incaseaza miliarde de la stat, ca sa-si tina toata liota,care sunt in stare si in cosciug sa-l plimbe. Tradare, lasitare, profitori.
ZIGZAG
26 Oct 2011

rege veteran? veteran la ce...la dat cu "fuga" sau la jucat cu masinutele?
Random imageUltimele stiri


loading...