2017-01-24 09:01


Ce strategie au liderii USL pentru Legea Capitalei. Crin Antonescu: „Nu mă prezint la referendum”

 |  20:37
Ce strategie au liderii USL pentru Legea Capitalei. Crin Antonescu: „Nu mă prezint la referendum”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri că nuse va prezenta la referendumul din Capitală deoarece totul este o „mascaradă”.Victor Ponta a evitat însă să precizeze care va fi poziţia PSD faţă de aceastăproblemă, dar liderii USL au precizat că sunt nemulţumiţi de întrebărilestabilite pentru referendumul programat la finele lunii iunie. Preşedintele PCsusţine că nu se pune problema boicotării referendumului, dar că întrebărilearată o „lipsă de respect faţă de bucureşteni”.

Deşi au insistat pentru organizarea unui referendum, încare bucureştenii să fie consultaţi în privinţa modului în care va fiorganizată Capitala, liderii Uniunii Social Liberale încep să se îndoiască deutilitatea acestui demers. Asta după ce au fost nemulţumiţi de modul în caremajoritatea din Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a decis să punăîntrebările la referendum. „Vă doriţi o Capitală cu şapte administraţiicontrolate de 217 consilieri aleşi pe liste de partid?” şi „Vă doriţi ca şiconsilierii generali să fie aleşi uninominal, asemenea primarilor de sector?” aufost cele două întrebări gândite de consilierii PDL şi votate în ConsiliulGeneral. Această variantă a fost aprobată, după ce, anterior, se stabilise cala referendum să fie puse şapte întrebări legate de modul de organizare aCapitalei. Crin Antonescu a declarat că nu are de gând să se prezinte în faţaurnelor din cauza întrebărilor stabilite. „Eu personal, ca bucureştean, vă spunfoarte clar că nici nu am de gând să mă prezint la acest referendum pentru căeste o mascaradă. O să mai discutăm însă exact care va fi poziţia noastră şirecomandarea noastră pentru electorat”, a declarat Crin Antonescu, citatde NewsIn, la finalului Biroului Politic Central al PNL, întrebat dacă va cerebucureştenilor să voteze la referendum împotriva alegerii uninominale aconsilierilor şi pentru păstrarea celor şapte administraţii. Liberalul a spuscă partidul pe care îl conduce „va apăra” formula cu primari de sector şi cuconsiliu de sector ales de bucureşteni.

Antiboicot

„În nici un caz nuvom boicota referendumul din Capitală”, ne-a declarat preşedintele PC, DanielConstantin. „Numai că nu putem să nu ne manifestăm dezaprobarea faţă demodalitatea în care sunt formulate întrebările. Este o lipsă de respect faţă debucureşteni”, a adăugat liderul conservatorilor. „Ne dorimca acest referendum să nu fie nici întârziat, nici anulat de cei de la PDL,pentru că va fi extrem de interesant şi de instructiv pentru noi toţi –probabil şi pentru doamna Udrea – să vedem ce cred bucureştenii despreintenţiile lor şi despre lăcomia cu care se uită la banii comunităţii”, a declarat,la începutul lunii mai, liderul PSD, Victor Ponta. Cu toate acestea, lareferendumul din 26 iunie, bucureştenii vor trebui să răspundă la cele douăîntrebări prezentate mai sus, în ciuda nemulţumirii liderilor USL. Printre ceicare au marşat puternic pentru organizarea unui referendum în Capitală s-anumărat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Liberalul, aflat în conflictdeschis cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că bucureştenii au şansasă spună ce doresc pentru Capitală. Acesta a precizat că liderii PDL vorîncerca să treacă Legea Capitalei prin angajarea răspunderii Guvernului. „Obsedaţiicare vor controlul total asupra Bucureştiului refuză şi dezbaterea LegiiCapitalei în Parlament. Le e frică şi de dezbaterea parlamentară”, a fostatacul lui Chiliman la adresa democrat-liberalilor. Referendumul din 26 iunieare rol consultativ şi pentru a se considera aprobat este nevoie de votulmajorităţii bucureştenilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
31 Mai 2011

Ce greu ii este lui Chiliman sa vada ca a pierdut,inclusiv "acasa",in PNL!Dar tafna lui Chiliman,costa mult:banii pe care Oprescu si Primaria Generala ii vor cheltui pe referendum,la care se adauga timpul pierdut si discutiile interminabile din Consiliul General!Face pielea lui Chiliman atatia bani?
Random image