2017-01-16 22:17

POLITICA


Cel mai mare furnizor de tehnologie militară din SUA, sub asediul atacurilor informatice

 |  18:00
Cel mai mare furnizor de tehnologie militară din SUA, sub asediul atacurilor informatice
Compania americană deaeronautică Lockheed Martin, cel mai mare furnizor de tehnologie militară, afost vizată săptămâna trecută de un atac informatic major. Nu sunt cunoscutedetalii, dar compania a declarat că echipasa de securitate a detectatrapid ameninţarea şi s-a asigurat că nici unul dintre programe nu a fostcompromis. Dar o sursă din interior a declarat pentruReuters că atacatorii necunoscuţi au reuşit să intre în reţele sensibile de la Lockheedşi ale mai multor contractori militari din SUA.

Cutoate acestea, compania a spus că datele personale ale nici unui angajat sauclient, precum nici programele nu au fost compromise în atacul din 21 mai.Compania lucrează non-stop ca să pună sistemul la punct, a declarat un purtătorde cuvânt al companiei, iar Pentagonul a spus că analizează amploarea breşei desecuritate. Lockheed Martin, cu sediul în Maryland, este una dintre cele mai marifirme de produse şi servicii militare la nivel mondial, având 126.000 deangajaţi. Compania este cel mai mare furnizor de echipament aerospaţial şitehnologic al Pentagonului, fiind urmat de Boeing. Lockheedeste producătorul avioanelor F-16, F-22 şi F-35 şi a altor tipuri de aramamentvândute pentru miliarde de dolari la nivel mondial.

Cyber spionajulConducerea Invincea,o companie de securitate, a declarat că au existat mai multe atacuri împotriva unorcontractori din industria de apărare, acompaniilor de securitate şi laboratoarelor Guvernului SUA, inclusivDepartamentul de Energie al SUA, de la începutul acestui an. De obicei, aceste atacuri au fost efectuate prin intermediul “spearphishing”. Este una dintre modalităţile utilizate astăzi de a încerca obţinereade date confidenţiale, nume de utilizator şi parole de acces în sistemeinformatice de interes major pentru anumite grupuri - atacul nefiind unulautomat, ci necesitând pregătire temeinica prealabilă prin strângerea deinformaţii despre compania sau organizaţia ţintă şi partenerii acesteia -astfel încât emailurile create şi paginile de internet utilizate în atac să nutrezească suspiciunea angajaţilor cărora li se adresează. Odată astfel compromis, uncalculator poate descărca pe furiş alt cod care oferă atacatorului o cale deacces la reţea.

Mai mult de 100 de organizaţii străinede informaţii încearcă să pătrundă în reţelele SUA, potrivit oficialiloramericani. Unii au deja capacitatea de a perturba infrastructura informaţionalăa SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-04-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image