2017-01-19 13:29

POLITICA


Cel puţin 60 de oameni au murit îngheţaţi în Europa

 |  13:31
Cel puţin 60 de oameni au murit îngheţaţi în Europa

În Ucraina, sute de oameni au ajuns la spital cu degerături, iar 43 de oameni chiar şi-au pierdut viaţa din cauza temperaturilor extrem de scăzute, majoritatea dintre ei oameni ai străzii. Potrivit serviciului de presă al Ministerului ucrainean al Sănătăţii, până în prezent sunt internate 723 de persoane, însă numărul acestora creşte în fiecare oră.

În Polonia, unde în ultimele zile s-au înregistrat minus 27 de grade în timpul nopţii, cel puţin zece persoane au decedat din cauza hipotermiei, meteorologii evocând una din cele mai reci ierni din istorie.

Căderile masive de zăpadă, vântul puternic şi gerul siberian au provocat moartea a cinci persoane în Bulgaria, autorităţile instituind stare de urgenţă în unele regiuni. O situaţie grea se înregistrează în multe ţări europene, în special în regiunea balcanică. Temperaturile au scăzut aici până la minus 20-25 de grade Celsius, informează Agerpres.

În centrul Rusiei, temperaturile coboară noaptea la minus 30 de grade, iar ziua mercurul termometrului indică între minus 15 şi minus 20 de grade. Desigur, nu este vorba de temperaturi record, dar ele sunt totuşi cu 8-10 grade sub temperaturile obişnuite în această perioadă. În regiunile siberiene Zabaikalie, Altai, Krasnoiarsk, Buriatia etc., noaptea se înregistrează între minus 37 şi minus 47 de grade. Chiar şi în Siberia vremea este cu 6 -12 grade mai rece decât în mod normal.

În acelaşi timp, meteorologii avertizează că vremea rece se va menţine încă cel puţin zece zile, de la BaiKal până în Europa de Răsărit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: ger, europa, morti, ucraina, temperature, rusia, Bulgaria, siberiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image