2019-02-15 23:20


Cenzură sau neatenţie? Cum a dispărut Duhul Sfânt din stenogramele Cotroceniului

 |  19:53
Cenzură sau neatenţie? Cum a dispărut Duhul Sfânt din stenogramele Cotroceniului

AdministraţiaPrezidenţială a cenzurat în transcriptul oficial publicat pe pagina de internetreferirea preşedintelui Traian Băsescu la Duhul Sfânt din ultima sa conferinţă de presă.

PreşedinteleTraian Băsescu a susţinut vineri o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.Teme principale: revizuirea Constituţiei şi reorganizareaadminsitrativ-teritorială. În discursul său, preşedintele a amintit că lunea cea urmat, adică acum trei zile, nu s-a putut ţineşedinţa Coaliţiei, fiind sărbătoarea legală a Rusaliilor. În finalulconferinţei însă, Traian Băsescu a făcut o nouă referire la sărbătoareareligioasă, el urându-le românilor ca, de Rusalii, să coboare Duhul Sfânt"şi peste ei". Trimiterea la Duhul Sfânt şi la sărbătoarea Rusaliilora făcut obiectul mai multor ştiri, inclusiv pe agenţia de presă HotNews, care atitrat: “Traian Băsescu: «De Rusalii poate o coborî şi peste noi Duhul Sfânt»”.

Pepagina de internet a Administraţiei Prezidenţiale a fost publicat transcriptulconferinţei de presă din 10 iunie, care conţine o relatare exactă a spuselorpreşedintelui Băsescu, respectiv a întrebărilor adresate de jurnalişti. Cu oexcepţie: referirea la Duhul Sfânt. Redăm integral fragmentul din conferinţa depresă, aşa cum a fost el semnalat deagenţiile de presă, respectiv fragmentul din finalul conferinţei, aşa cum apareel pe pagina de internet a Cotrocenilor.

„Eu vă mulţumescmult, vă doresc o zi bună, şi pentru că luni e sărbatoare, sărbători cu bine! Ştiţi că de Rusalii, la 50 dezile după Înălţare (după Paşte – n. red.), coboară Duhul Sfânt. Poate o coborîşi peste noi Duhul Sfânt”. (Traian Băsescu, citat exact)

„Euvă mulţumesc mult, vă doresc o zi bună şi, pentru că luni e sărbătoare,sărbători cu bine! La revedere!“ (Traian Băsescu,citat cenzurat)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...