2016-10-28 07:43

POLITICA


Cercetătorii au reînviat o plantă din Era Glaciară

 |  14:18
Cercetătorii au reînviat o plantă din Era Glaciară

Cercetătorii ruşi au găsit cel mai vechi organism multicelular viu care s-a păstrat pe Pâmânt. Din seminţelede Silene stenophylla, care au fostîngropate în gheaţă în regiunea Kolyma din Rusia de strămoşii veveriţelor de astăzi, acum mai bine de 30.000 de ani, în timpul Erei Glaciare, oamenii de ştiinţă au reuşit să reînvie o întreagă plantă într-un experiment de pionierat care va deschide calea pentru relansarea altor specii. Planta a înflorit şi a produs seminţe noi viabile. Teoria echipei din  Ruia este că celulele bogate în zahăr au ajutat la supravieţuirea organismelor pentru atât de mult timp. Zaharurile sunt conservanţi în curs de cercetare ca o modalitate de a păstra proaspete vaccinurile în zonele cu climat cald din Africa fără a fi nevoie de refrigerare.Experimentul demonstrează că ţesutul poate supravieţui conservat în  gheaţă pentru zeci de mii de ani, deschizând calea pentru învierea unor de mamifere din Era Glaciară. Oamenii de ştiinţă japonezi caută deja în aceeaşi zonă resturi de mamut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-06

TAGURI: plantă, era glaciară, reînviat, descoperire, seminţe, Silene stenophylla, gheaţă, rusia, zahăr, experimentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Se cere taxă de 20% pentru băuturile cu zahăr Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că aplicarea unei taxe de 20% pe băuturile... 12 Oct 2016 | (0)
Sucurile pentru copii sunt pline de aditivi și conţin mult zahăr Experții Asociației Pro Consumatori (APC) care au realizat studiul ”Să învățăm să... 09 Oct 2016 | (0)