2018-12-14 19:34


Cererea pentru arestarea deputaţilor Oltean şi Teodorescu, trimisă la Ministerul Justiţiei

 |  14:24
Cererea pentru arestarea deputaţilor Oltean şi Teodorescu, trimisă la Ministerul Justiţiei

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis, vineri, ministrului Justiției cererea DNA privind sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu.

Cei doi sunt urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorul șef a instituţiei, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu. Cei doi sunt urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către Mihai Rotaru.

Potrivit sursei citate, Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), este acuzat pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, Ioan Oltean, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent, este suspectat pentru infracțiunile trafic de influență şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-27
Citeste si:
Ludovic Orban: PNL votează pentru arestarea liberalului Ioan Oltean
DNA cere aviz pentru arestarea deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

TAGURI: cerere, arestare, deputat, ioan oltean, catalin teodorescu, trimite, minister, justitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...