2018-11-17 04:40


Cetăţenie mai ieftină pentru moldoveni. Propunere legislativă a Opoziţiei

 |  19:29
Cetăţenie mai ieftină pentru moldoveni. Propunere legislativă a Opoziţiei

Un grup de 30 de parlamentari PDL şi ai Forţei Civice solicită reducerea taxelor consulare pentru actele de redobândire a cetăţeniei române de către moldoveni. Ei cer şi eliminarea dovezii deţinerii a 500 de euro pentru viza de scurtă şedere.

Iniţiatorii au transmis ministrului de Externe, Titus Corlăţean, o scrisoare în care îşi prezintă propunerea. „Considerăm că efortul diplomatic pe care îl întreprinde România pentru susţinerea Republicii Moldova în procesul de integrare europeană trebuie completat cu măsuri concrete în sprijinul cetăţenilor Republicii Moldova“, se arată în solicitarea parlamentarilor PDL, conform Mediafax.

 „În prezent, pentru înscrierea certificatelor de naştere sau de căsătorie eliberate de autorităţile străine în actele de stare civilă româneşti, în termen de peste 6 luni, se percepe o taxă de 140 de euro. Totodată, pentru obţinerea vizei de scurtă şedere în România, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să facă dovada deţinerii mijloacelor de întreţinere în cuantum de 50 de euro/zi, pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de de 500 euro ori echivalentul în valută convertibilă“, se arată în comunicat. Printre semnatari se regăsesc Roberta Anastase, Gheorghe Ialomiţianu, Valerian Vreme, Traian Igaş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-03

TAGURI: opozitie, cetanie, moldoveni, legislativ
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...