2018-12-13 19:54


Chen Guangcheng rămâne în China

 |  18:45
Chen Guangcheng rămâne în China

Chen Guangcheng, militant chinez pentru drepturile omului, a părăsit ieri Ambasada SUA de la Beijing unde se refugiase vinerea trecută, încălcând astfel consemnul la domiciliu care îi fusese impus în urmă cu 19 luni.

Chen a postat pe internet un mesaj adresat premierului Chinei Wen Jiabao, în care deplângea brutalităţile fizice şi hărţuirile la care a fost supus el şi familia sa.

Chinale-a cerut Statelor Unite ale Americii să investigheze acest caz, să tragă la răspundere persoanele implicate şi să se asigure că acest incident nu se va repeta. “Ambasada SUA la Beijingare obligaţia de a se conforma legislaţiilor internaţională şi chineză. Acţiunea SUA reprezintă de fapt un amestec în treburile interne ale Chinei, ceea ce partea chineză nu va accepta niciodată”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze Liu Weimin.

Pe de altă parte, oficialităţile americane au explicat că guvernul chinez va oferi un loc sigur şi garanţii privind respectarea drepturilor civice ale disidentului nevăzător Chen Guangcheng care nu intenţiona să ceară azil politic sau să-şi părăsească ţara.

Hillary Clinton, şefa diplomaţiei americane, a sosit ieri la Beijingpentru a participa la o reuniune economică bilaterală anuală. Aceasta la contactat telefonic pe Chen căruia i-a spus: “Aş dori să vă îmbrăţişez”. Washingtonul a anunţat că va continua să-l supravegheze îndeaproape pe Chen.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...