2017-01-19 13:28

POLITICA


China dă KO americanilor cu ''buzduganul asasinului''

 |  15:36
China dă KO americanilor cu ''buzduganul asasinului''
„Buzduganul asasinului” este noul arsenal militar alChinei, care i-ar permite să învingă forţele militare ale SUA, potrivitWashington Times. Armata chineză dezvoltă sau a dezvoltat deja arme cuimpulsuri electromagnetice, pe care ar intenţiona să le folosească împotrivaportavioanelor americane în cazul unui eventual conflict privind Taiwanul,arată un raport al serviciilor de informaţii.

Fragmente ale studiului Centrului Naţional pentruInformaţii privind efectele letale ale armelor cu puls electromagnetic (EMP) şiale celor cu microunde de mare putere (HPM) au arătat că aceste arme ar face partedin arsenalul chinez numit „buzduganul asasinului”, care ar permite Chinei,inferioară din punct de vedere tehnologic, să învingă forţele militare ale SUA.Armele cu puls electromagnetic copiază pulsul de raze gamma cauzat de oexplozie nucleară, care distruge toate echipamentele electronice, inclusivcomputerele şi automobilele, pe suprafeţe vaste. Fenomenul a fost descoperit în1962, după ce un test atomic realizat în Pacific, la suprafaţă, a dezactivatechipamentele electronice din Hawaii.

Raportul declasificat, redactat în 2005 şi obţinut deArhiva Naţională de Securitate, o organizaţie privată, oferă detalii desprearmele EMP deţinute de China şi planurile pentru folosirea lor. „Pentruutilizarea împotriva Taiwanului, China ar putea detona la o altitudine mult maimică (30-40 de kilometri) pentru a limita efectele EMP la Taiwan şi imediatavecinătate a sa”, arată documentul. Potrivit acestuia, capacităţile EMP aleChinei ar putea fi folosite în două feluri: ca măsură-surpriză după ataculiniţial al Chinei împotriva Taiwanului şi după ce alte componente (ale grupuluide atac de pe portavion) ale SUA s-au mutat într-o poziţie vulnerabilă, sau cabluf pentru a determina Statele Unite să nu apere Taiwanul cu CVBG - acronimulPentagonului pentru grup de atac de pe portavion.

Conform raportului, China a efectuat teste cu EMP peşoareci, şobolani, iepuri, câini şi maimuţe, care au suferit probleme la ochi,creier, oase, măduvă şi alte organe, ceea ce arată că scopul real alexperimentelor medicale chineze este să afle potenţialele efecte umane aleexpunerii la EMP puternice şi la radiaţii putrenice. Prin aceste acţiuni, sesugerează că Beijingul are de gând să utilizeze armele testate pentrutorturarea prizonierilor.

Oficialii americanii au declarat că tehnologia EMP achinezilor este bazată parţial pe informaţii de design furate din Statele Unite,dar că informaţiile din raport despre puterea microundelor sunt noi. Americaniiau recunosc că nu au cunoştinţă despre efectele pe termen lung asupra oamenilorsupuşi acestui tip de radiaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image