2018-12-15 03:19


China supraveghează populaţia cu „ochii digitali”

 |  21:00
China supraveghează populaţia cu „ochii digitali”

Poliţia din Beijing a ordonat instalarea camerelor video de înaltă definiţie în supermarketuri, complexurile comerciale şi şcoli, pe fondul extinderii reţelei de monitorizare tehnologizată la nivel naţional, anunţă The Guardian.

Suma alocată pentru bugetul securităţii interne a crescut considerabil în ultimii ani, pe fondul instalării a milioane de astfel de camere, considerate drept nişte veritabili „ochi digitali” ai aparatului de securitate al Chinei. De exemplu, autorităţile locale din Shanghai au hotărât în luna mai instalarea a 4.000 de monitoare de supraveghere, iar în oraşul Chongqing se vor instala 200.000 de camere până în 2014.

Camerele sunt instalate pe străzi, în magazine, unităţi de învăţământ şi în dreptul locuinţelor disidenţilor. Cheltuielile pentru securitatea internă au crescut semnificativ în 2011, ajungând la suma de 625 miliarde de yuani, mai mult decât bugetul oficial al armatei! Multe voci văd extinderea reţelei de camere video de supraveghere drept o încălcare a drepturilor omului. Extinderea supravegherii asupra disidenţilor a atras deja critici în afara graniţelor. Totuşi, există şi susţinători ai acestor prevederi, în special datorită aportului pe care camerele video îl au pentru prevenirea actelor de violenţă sau furt.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...